PC-exkluzív lesz a Deus Ex 3?

Az alábbi hírt tessék pletyka szintjén kezelni, ugyanis egymással ellentmondó információk láttak napvilágot a Deus Ex 3. részének PC-exkluzivitásáról!

A Deus Ex 3-ről idáig nem sok információt tudunk, de azt - eddig legalábbis - szinte biztosra vettük, hogy a játék mindhárom fő játékplatformra (PC, PS3, XBOX360) elkészül majd. Az Eidos Montreal vezető tervezője, Jean-Francois Dugas egy, a ShackNews.com-nak adott interjújában elhintette, hogy a játék komplexitása miatt elképzelhető, hogy  mégis egyedül csak PC-re fogják kiadni a Deus Ex 3. részét. Ezt erősíti meg az az egyik korábbi információ is, miszerint a játék inkább fog az eredeti első részre hasonlítani, mint a konzolos folytatására. Másrészt a hivatalos fórumon is mindössze csak annyit írnak az összes hasonló témában megnyitott topikokba a moderátorok, hogy eddig hivatalosan csak a PC verzió van bejelentve, de ezen kívül semmit nem tudnak sem megerősíteni, sem pedig cáfolni.

"Még nem tudjuk pontosan, hogy milyen platformokon fogjuk megjelentetni a játékot. Amennyiben átvisszük konzolra, életben szeretnénk tartani a komplexitást. Anélkül szeretnénk egyszerű irányítást és átlátható menürendszert készíteni, hogy kockáztatnánk a játékban lévő lehetőségeket."

Annyit még biztosan tudunk, hogy a játék a Tomb Raider: Underworld motorját fogja használni, ami XBOX360 és PS3 barátnak tekinthető, viszont annyit elárultak, hogy az eredeti motort alaposan átdolgozzák majd a Deus Ex 3-ban, nem fog hasonlítani a Tomb Raider-re. De a forrásoldal szerkesztője, Chris Faylor szerint, idézem:

"Nem számít, mit mond Dugas, én egyáltalán nem úgy látom, hogy a Deus Ex 3 csak PC-s cím lenne. Magas profitot termelő franchise-ről van szó, ami mindig is konzol-barát motorra épült, valamint kijött konzolokra is a múltban, és maga az Eidos sem egy PC-központú kiadó."

Tehát egyelőre az tűnik biztosnak, amit az Eidos Fórumán írnak, miszerint egyelőre hivatalosan csak a PC verzió van bejelentve, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne jönne ki konzolokra is.

Azóta történt

Előzmények