Paradise Lost: First Contact - Én a földönkívüli

Már jó ideje köztudott, hogy ha lelkes fejlesztőt játszik az ember fia, akkor érdemes bepróbálkoznia a közösségi finanszírozással, legyen az Kickstarter, Indigogo, vagy egyéb megoldás. Ahogy a nagy címeknél is összejöhetnek a kitűzött célok, (lásd világrekorder Star Citizen) úgy kisebb játékoknál is van értelme az ilyen megoldásoknak.

Az Asthree Works csapata is ezt szánta a játékuknak, amely nem kifejezetten a grafikájával próbál meg kitűnni a többi 2 dimenziós játék közül.

A Paradise Lost: First Contact című játékban, a megszokottaktól eltérően nem egy katonát, tudóst, vagy egyéb emberi hőst irányítunk, hanem egy, a Földre zuhant idegen életformát, akit az emberek ejtenek csapdába.

Természetesen a célunk nem más mint a szökés és ehhez több minden a segítségünkre lesz. A Paradise Lost egyfajta lopakodós cím lesz, némi akciózással és szerepjáték elemekkel.

A készítők mint korábban említettem a Kickstarter segítségével szeretnék elérni a céljukat, ami 70.000 dollár. Jelenleg ebből kicsivel több mint 28 ezer gyűlt össze, de majdnem egy hónap van még hátra az időpont lejártáig. Akik szeretnének egy keveset beinvesztálni a játékba, azok látogassák meg a hivatalos Kickstarter oldalt, illetve nézzenek körül a Paradise Lost Steam Greenlight oldalán.

A megjelenés elsősorban Windowsra, Linuxra és MAC-re várható, de amennyiben a gyűjtés eléri a 200 ezer dollárt, úgy Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, illetve 250 ezer dollárnál Nintendo Wii U verzió is várható.