Order of War - stratégia a javából!

Az idei GDC játékexpón a japán Square Enix meglepte a játékos társadalmat: bejelentett egy európai színvonalú valós-idejű, második világháborús stratégiát. A fejlesztéseken a brit székhelyű wargaming.net dolgozik ezerrel, hiszen a játékszoftver még idén ősszel meg fog jelenni PC-re.

Tucatnyi képekért katt ide!

A kampány során újra a németeket kell elgyepálni, a küldetések a keleti és a nyugati fronton fognak zajlani 1944 körül. A játékmenet nem tartalmaz erőforrás-termelést, ez talán jó hír a hardcore fanoknak is, mert a készítők a taktikai elemeket emelik a középpontba. Tehát nem kell nyersanyagokat és más hasonszőrű dolgokat termelni, nem egy Command and Conquer típusú játék lesz. A katonai taktika fontos tényező lesz, talán egy kicsit hasonlít a Company of Heroes RTS-re, de attól jóval keményebb kűzdelmeket ígérnek, melynek egyik alapja a hatalmas kiterjedésű csataterek lesznek.

A kampány erős felhozatallal fog rendelkezni, teljes mértékben meg fog felelni a jelenlegi elvárásoknak, néhézségét tekintve pedig okunk lehet a nyugtalanságra, hiszen sokszor fogunk idegeskedni a jó taktika elérése érdekében. Minden egyes lépést alaposan meg kell majd fontolni az Order of War-ban. Akik a lerohanások hívei, azok ne is próbálják ki a programot, mert hamar a Game Over feliratot fogják látni a képernyőn.

A fejlesztők a munkálatok során történészektől kértek információt, hogy minél hitelesebb legyen a játék hadjárata. A hitelesség mellett pedig jól megtervezett AI-ra és kiváló vizuális élményre számíthatunk. Szépek és lenyűgözőek az animációk, a kameramozgás természetesen teljesen 3D-ben fog történni, tehát forgatható és dönthető lesz.

A Square Enix kiadónak ez lesz az első második világháborús RTS játéka, amelyben az információk szerint a lenyűgöző látvány garantált lesz gyengébb rendszereken is. Biztos jó RTS lesz, főleg azért, mert az idei évben nagyon szegényes volt a felhozatal e téren. Csak az Empire Total War és a Tales of Valor elégítette ki az rts fanok igényeit. Majd meglátjuk szeptember, október környékén, hogy mi fog ebből kisülni PC-n.

Azóta történt

Előzmények

  • Order of War - a Square RTS-e

    A közelmúltban számoltunk be róla, hogy a Squere egy II. világháborús RTS kiadásán dolgozik, most három videót nézhetünk meg belőle.