Október elején jön az új Nintendo Switch

Az egyszerűen csak OLED modelként jellemzett fejlesztés nagyobb adattárolót is kap.

A Nintendo a nyári uborkaszezonban szánta rá magát arra, hogy bejelentse az új Switch kézikonzolt, amely az OLED model jelölést viseli. Ebből már kitalálható az újdonság is, ugyanis a friss rendszer nagyrészt másolja az eredeti Switch modellt, de a kijelző tekintetében 7 hüvelykes OLED-re vált. Ezzel a képminőség jelentősen javulhat, hiszen a színek élethűbben adhatók majd vissza.

Hirdetés

A dizájn tekintetében az új gépen a fehér és a fekete dominál, de opcionálisan jön neonvörös és neonkék kombináció. Az ízlés kérdése, hogy ki melyiket választja, viszont belsőleg már általánosan örömhír, hogy végre 64 GB lesz az adattároló kapacitása, szemben a mostani, igencsak szűkös 32 GB-tal. Magát a kézikonzolt a Nintendo egy picit áttervezte, így a kihajtható támaszték sokkal szélesebb lett, ami stabilabb tartást biztosít, emellett a hangrendszer is továbbfejlesztésre került. A rendszerchip képességei nem változnak, továbbra is az NVIDIA Tegra X1 lapul a kijelző mögött, ahogy a 4 GB rendszermemória is megmarad, így az elérhető játékok pont ugyanúgy futnak, mint a régebbi Switch verziókon.

A dokkoló is kap egy kis továbbfejlesztést, ugyanis a Nintendo végre beépítette a sokak által hiányolt vezetékes Ethernet csatlakozót, ezzel az átalakítók szükségtelenné válnak. Az új rendszer egyébként valamivel nehezebb, mint az elődje, de ez főleg a nagyobb kijelzőjéből fakad, a különbség viszont elhanyagolható.

A Nintendo Switch OLED model – színkombinációtól függetlenül – 350 dollárba kerül majd, és október 8-án kezdődik meg a forgalmazása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés