Titokzatos teaser a Square Enix-től

A napokban lőtte fel a Square Enix egy 2012. nyarán érkező, eddig be nem jelentett játék teaser oldalát. Bár egyelőre csak japán nyelven található egy cseppnyi információ a weboldalon, az Andriasang-nak hála angol fordítást is kaphatunk.

A teaser-ben feltűnik egy kristály, mely a Final Fantasy játékok központi eleme, így szinte biztosra vehető, hogy a legendás sorozat fog egy új résszel gazdagodni. Várhatóan egy kézikonzol címről lehet szó, hisz nagygépre nemrég jelent meg a XIII-2 és talán lassan révbe ér a jó régóta készülő Versus XIII, melyet már több mint 6 éve fejlesztenek (hallod Nomura, szedd össze magad...). A felvillanó japán szavak szintén FF-re utalnak, a sorozat idézhető lényeinek a neve (Odin, Titan, Diablos) tűnik fel pár pillanatra.

Két grafikus neve kerül elő a videóban.

Yusuke Naora régi Square veterán, ő volt többek között a Final Fantasy VII, VIII és X művészeti vezetője, legutolsó megjelent munkája pedig a PSP-s Type-0, mely Japánban hatalmas sikert aratott, angol megjelenés sajnos egyelőre még nincs bejelentve.

A másik említett illusztrátor, Masaki Hirooka, a DS-es Castlevania: Order of Ecclesia művészeti vezetője volt, emellett dolgozott még a szintén DS-re készült Suikoden játékon.

A rajzok stílusa alapján Ivalice juthat az eszünkbe, ez, a Yasumi Matsuno által megálmodott világ, volt az otthona már sok legendás játéknak, többek között a Vagrant Story-nak és a Final Fantasy XII-nek, elsőnként pedig a Final Fantasy sorozat 1998-as stratégiai klasszikusának, a Tactics-nak, mely a mai napig nem kapott "rendes" folytatást. A GBA-ra és a DS-re készült FFT Advance részek kicsit könnyedebb hangvételt ütöttek meg, mint az alapjáték.

Hogy mi is az igazság? Az hamarosan kiderül, a weboldalon lévő számláló jövő péntekig ketyeg, személy szerint én reménykedek benne, hogy egy új Tactics rész készül és gondolom ezzel mindenki így van, aki játszott az eredeti játékkal PS-ön vagy pedig a remek PSP-s remake-el.

Azóta történt

Előzmények