PlayStation 4 - 2013. év végére

A Sony még nem állt elő a PS3 utódjának bemutatásával, de a Kotaku már egy nagy adagnyi információval látott el bennünket, amiket név nélküli informátortól kaptak.

A gép kódneve állítólag Orbis, és 2013. karácsonyi időszakában kerül a boltokba. Az Orbis latinul annyit jelent, hogy kör vagy gyűrű. Ami passzol a Vita szóhoz, hiszen együtt a The Circle of Life kifejezést adják. Ami talán arra utal, hogy a két gép fontos kiegészítői lesznek egymásnak.

A Kotaku néhány szót a technológiáról is ejtett, így megemlítik, hogy jelenleg egy AMD Southern Islands GPU és egy AMD x64 CPU található a gépben, de felhívják a figyelmet, hogy ezek a megjelenésig még bőven változhatnak. A GPU állítólag képes lesz a játékokat 4096x2160 felbontásban futtatni, míg a 3D-s játékokat 1080p-ben, a PS3 ezeket csak 720p-ben tudja.

A fejlesztők állítólag már év elején megkapták az első fejlesztői készleteket, amiknek a frissítését a GDC körüli időkben küldtek szét, míg végleges változatra év végén számíthatnak. Így biztos kellő idejük lesz arra, hogy a feltételezett 2013-as megjelenésig új játékokkal álljanak elő.

Kompatibilitás szempontjából a Sony teljesen elvetette a kérdést, az Orbis nem lesz visszafelé kompatibilis, nem játssza majd le a PS3 játékokat. Ezen felül pedig az a pletyka is terjed, hogy hasonlóan az Xbox720-hoz a PS4 is bünteti majd a használt játékokat. Jelenleg azt lehet tudni, hogy a használt játékot vásárló felhasználók korlátozásokkal kell, hogy szembenézzenek. Egyelőre nem tiszta, hogy ez mit jelent, de előfordulhat, hogy bizonyos funkciókat nem használhatnak majd, vagy ha mégis szeretnék azért fizetni kell.

A játékok Blu-ray és PSN formában is megvásárolhatóak lesznek, de minden bizonnyal a dobozos játékokat is regisztrálni kell a PSN rendszeren.

Egyelőre ennyi, mindezt tessenek fenntartásokkal kezelni, ezek nem hivatalos információk.

Azóta történt

Előzmények