Origin: AZ EA célja, hogy rendszerük a Steam egy jobb verziójává váljon

Optimistán nyilatkozott az Origin rendszerről az Electronic Arts egyik vezető beosztásban lévő alkalmazottja, David DeMartini. Elmondása szerint digitális disztribúciós platformjuk hamarosan túl fogja szárnyalni a jelenlegi piacvezető Steamet, példaként pedig a Facebook térnyerését hozta fel a MySpace-szel szemben.

Úgy fogalmazott, hogy amennyiben a MySpace maradt volna az egyetlen lehetőségünk szociális hálózat terén, akkor most nem lenne olyan hatalmas sikere a FaceBooknak sem. Szerinte az Origin hasonló módon fogja megelőzni a Steam rendszerét, azaz idővel túlszárnyalja mind szolgáltatás, mind pedig minőség terén is a Valve platformját.

DeMartini elmondása szerint a kritikák ellenére megjelenése óta nagyon sikeresnek bizonyult az Origin rendszere, legalábbis ami az elmúlt évet jellemzi. Azt is hozzátette hogy az első 12 hónapban nem is várták azt, hogy megelőzzék a Steamet, azonban ők az Origint pont azzal a céllal hozták létre, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezzen. Az alapokat már lefektették, most tartalommal is megtöltik majd a szolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények