Megegyezett a Blizzard és a Valve a DOTA márkanév kapcsán

Még 2010 végén írtunk róla, hogy a Blizzard és a Valve összeszólalkozott egymással, miután Gabe Newell csapata leszerződtette a Defense of the Ancients című WarCraft III modifikáció készítőjét, Icefrogot, hogy immár önálló játék formájában készíthessék el a DOTA 2-t. A Blizzard-nak ez nem tetszett, mondván hogy a DOTA márkanév őket illeti meg, hiszen a StarCraft II modkészítőjét használták azoknak a modifikációknak az elkészítésére, amelyeket a 2010-es BlizzCon rendezvényen jelentettek be.

Az ügy azóta húzódik, ám most végre a feleknek sikerült megállapodásra jutniuk. Ennek értelmében a Valve használhatja tovább a DOTA védjegyet játékaihoz, beleértve a DOTA 2-t is, a Blizzard pedig a rajongók által készített, nem hivatalos WarCraft III és StarCraft II pályákhoz ezután is használja majd a DOTA nevet, ám a hivatalos Defense of the Ancients játékot átkeresztelték, ezután Blizzard All-Stars néven fog tovább futni.

Rob Pardo, a Blizzard Entertainment játéktervezési osztályának ügyvezető alelnöke, valamint Gabe Newell, a Valve elnöke egyaránt örül annak, hogy végre sikerült megállapodásra jutniuk. Elmondásuk szerint így végre a játékosok által várt programok készítésére tudnak koncentrálni, hiszen ez a huzavona senkinek sem vált volna hasznára.

A Blizzard DOTA játékának névváltoztatását illetően Rob Pardo elmondta, hogy a jelenlegi All-Stars cím végső soron jobban is tükrözi a játék kialakítását. Erről a későbbiekben bővebb beszámolót is várhatunk.

Azóta történt