Mass Effect 4: Kiváló alkalom a csatlakozásra

Egy Official XBOX Magazine-nak adott interjújában a BioWare Montreal stúdiójának igazgatója, Yannick Roy elmondta, hogy az egyelőre még név nélkül készülő új Mass Effect epizód kiváló lehetőség lesz azok számára is a csatlakozásra, akik eddig nem játszottak vele. Valamint említést tett egy készülő új játékról is, melyet a Star Wars: Knights of the old Republic-ot készítő csapat fog fejleszteni.

A Twitteren válaszolta meg egy rajongó kérdését Yannick Roy, akitől aziránt érdeklődtek, hogy vajon a következő részhez is terveznek-e kiadni egy, a Mass Effect 2 Genesis DLC-hez hasonló megoldást azon játékosok kedvéért, akik esetleg nem játszottak az előzményekkel. A BioWare embere elmondta, hogy bár ezzel kapcsolatban még korai bármit is mondani, de az biztos, hogy az új Mass Effect epizód mind a régi, mind pedig az új játékosok számára teljesen "barátságos" lesz.

Egy másik rajongó aziránt érdeklődött, hogy a folytatásban is lehetősége lesz-e a főhősnek homo-, illetve biszexuális kapcsolatokat létesítenie a többi karakterrel, mire a válasz az volt, hogy nem kell aggódni miatta, jelenleg egyáltalán nincs értelme ezt másként gondolni (Magyarul: természetesen, lesz benne ilyesmi...).

Szóba került a BioWare másik, jelenleg még bejelentetlen, ám ezzel immáron hivatalossá váló új projektje is. Ezzel kapcsolatban azt az újdonságot osztotta meg a munkálatokat vezető Casey Hudson, hogy a játékot nagyrészt azokkal a fejlesztőkkel karöltve végzi, akikkel már a Star Wars: Knights of the Old Republic és a Mass Effect széria fejlesztése során is együtt dolgoztak.

Egy másik értesülés szerint, melyet Jonathan Warnertől, az új játék producerétől tudunk, a projekt fejlesztése nagyszerű ütemben zajlik, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy eléggé jó hangulatban tette ezen kijelentését.

A Mass Effect negyedik epizódjának megjelenésére legkorábban jövő év végén lehet számítani, a programot pedig a DICE által kifejlesztett Frostbite 3 motor fogja hajtani. Célplatformról egyelőre nem esett szó, de biztos, hogy lesz PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra, valamint nagy valószínűséggel megjelenik majd PS4-en és XBOX One-on is.

Azóta történt

Előzmények