Leleményes crackerek megszerezték a Halo: Reach végleges verzióját.

A Bungie új játékát a Microsoft pár nappal ezelőtt feltöltötte az XBOX Live Marketplace-re, na de persze nem a nagyközönségnek szánták a produktumot. A Halo: Reach végleges változatát a különböző, játékokkal foglalkozó újságok szerkesztői tölthették le egy titkos kód segítségével, hogy véleményt mondhassanak a játékról.

Azonban egy kis hiba csúszott a számításba, ugyanis a Microsoft védelmét leleményes crackereknek sikerült feltörniük, így majdnem egy hónappal a játék megjelenése előtt hozzájutottak a Halo: Reach végleges változatához. A történet kulcsfontosságú momentumait már nem egy játékos fórumon kiszivárogtatták, sőt, azóta már látták magát a játékot is egy-két P2P oldal kínálatában, ahol a feltöltő csak annyit jegyez meg, miszerint a program jelenlegi állapotában csak a jtag-elt gépeken hajlandó működni.

A Microsoft azóta már nagy erőkkel nyomoz a tettesek után, a Bungie pedig felszólította a hivatalos fórum tagjait, hogy ne árulják el a történet lényegét (Más szóval ne spoiler-ezzék tele vele a fórumot), ugyanis akit ilyenen kapnak a Moderátorok, azt azonnal kivágják a fórumról.

Azóta történt

Előzmények