Jövő hónapban jön a SaveGame Független Videojáték Kiállítás

Gyertek februárban a Lurdy Házba, ahol többek között retro- és modern játékokkal és konzolokkal játszhattok.

A 2016 nyarán megalakult Save the Game azzal a céllal jött létre, hogy a videojátékokkal – akár hivatásszerűen is – játszó alapító tagok kihozzák a játékosélményt a négy fal közül, és egy nyilvános platformon jelenítsék meg a videojátékok gazdag, szerteágazó és tartalmas történetét, valamint azt a sajátos és összetartó közösséget, amit a játékok kialakítani képesek. A platform tartalmát tekintve szeretne színes és változatos lenni. És elvileg az is lesz, érintve többek között a retro- és modern videojátékokat, a virtuális valóság elérhető rendszereit, a hazai független játékfejlesztők alkotásait, és a mindig nagy érdeklődésre számot tartó cosplay szcénát.

A veterán játékosok mellett a csapatban megtalálhatunk szakújságírót, videojáték-forgalmazót rendezvényszervezőt, grafikust, vagy programozót is, akiknek egy közös érdeklődési pontjuk biztosan van: a videojátékok. A Save the Game tagjai felismerték, hogy itthon jelenleg nincs olyan rendezvény, ahol a fiatal játékosgeneráció közelebbről is találkozhat a videojáték-történelem legendás platformjaival, a fiatal generációt jó eséllyel elkísérő, kevésbé fiatal generáció pedig visszaidézheti saját jelenének legjobb, vagy legidegtépőbb játékait. A rendezvényen minden kiállított konzolritkaság és retro gép játszható, ahogy a hazai fejlesztők legújabb alkotásai, valamint a szintén kiállított VR rendszerek is. A nap folyamán több különböző verseny is megrendezésre kerül, ahol (tényleg) értékes nyeremények várnak a legjobbakra. Mondjuk, egy komplett PS4.

A SaveGame-en nem csak informálódni lehet a videojátékok jelenéről és múltjáról, lesz cosplay show és természetesen mindent ki lehet próbálni. Többször is. Meg folytatólagosan. A rendezők például a Facebookon várják, hogy milyen konkrét játékokkal készüljenek az egyes platformokra, illetve mely gépek érdeklik legjobban a potenciális látogatókat. Az egész napos, kézműves jelleggel szervezett móka SaveGame - Független Videojáték Kiállításként kerül megrendezésre február 11-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. Minden érdeklődőt szívesen várnak a szervezők, további részleteket és információkat a hivatalos Save Game Facebook oldalon találhattok.

Azóta történt