Idén biztosan megjelenik a Final Fantasy XV

A 2016-os év első napja videojátékos szempontból viszonylag csendesen múlt el, azonban egy kis információt legalább kaptunk a Square Enix háza tájékáról. A cég szereti sokszor eljátszani azt, hogy bejelentenek egy későbbi bejelentést, ahogy ezt múlt évben tették a Final Fantasy XV című játékkal is. A Pax Prime-on tavaly kiderült, hogy idén márciusban leleplezik a játék megjelenési dátumát, amelyről nemrég kiderült, hogy valamikor idén lesz.

Mindezt Hajime Tabata jelentette be egy blogbejegyzésben kitérve arra is, hogy a fejlesztés utolsó szakaszába lépnek, és hálásak mindazoknak, akik az elmúlt hónapokban támogatták őket. Várjuk tehát a márciust a pontos premier dátumról, addig meg legfeljebb reménykedünk, hogy van valami alapja a korábban pletykált második demónak. (Akinek kimaradt volna, a játék első demója csak azok részére volt elérhető, akik megvásárolták a Final Fantasy Type-0 HD-t)

A Final Fantasy XV PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkezik, de az utóbbi hónapokban egyre több Final Fantasy játék jelenik meg PC-re, így nem lennénk meglepve, ha később Steamen is felbukkanna a széria új része.

Azóta történt

Előzmények