Forza 5: Egy részét az internetről kell majd letölteni

Most, hogy a Microsoft enyhítette az XBOX One-nal kapcsolatos korlátozásokat, a Turn 10 Studios által fejlesztett Forza Motorsport 5-nek sem lesz szüksége állandó hálózati kapcsolatra. Ellenben egyszer mindenképpen szükségünk lesz internetelérésre, és nem csak az aktiválás miatt, hanem mert le kell töltenünk azokat a fájlokat is, melyek nélkül a játék nem tud elindulni.

Igen, jól hallottátok. A Forza Motorsport 5 lemezén nem lesz rajta a komplett program, ezt kikövetkeztethetjük a Turn 10 Studios főnökének, Dan Greenwaltnak IGN oldalon olvasható interjújából. Elmondása szerint, amikor első alkalommal indítjuk el a feltelepített játékot, azonnal be is kell jelentkeznünk az XBOX Live! rendszerébe, majd azt követően egyből elkezdi letölteni a program a pályákat, autókat és egyéb dolgot, ami eredetileg nem található meg a korongon.

A készítők úgy alkották meg a játékot, hogy a folyamatosan érkező tartalmak képesek legyenek működni vele, teljesen mindegy, mennyivel később is adják ki őket. Ezen rendszer segítségével képesek lesznek létrehozni a lehető legnagyobb játékot, amit csak lehetséges. A megjelenéskor ennek egyféle tesztje lesz az, hogy a program futásához mindenképp szükséges tartalmakat ingyenes frissítés formájában letölthetik a vásárlók a megjelenés napján.

Az ilyetén módon feltelepített, aktivált és kipótolt játéknak többé nincs szüksége interneteléréshez, onnan önállóan is futtatható. Ám Dan Greenwalt javaslata szerint érdemes lesz rendszeresen letöltenünk a Drivatars rendszert, amit folyamatosan frissítenek a felhasználók adataival. A Forza Motorsport 5 című autóverseny játékot az XBOX One konzol megjelenésétől lehet majd megvásárolni. A program kizárólag a Microsoft új konzoljára lesz majd elérhető.

Azóta történt

Előzmények