Blizzard: Jobb kontrollerrel játszani a Diablo III-at, mint egérrel

A PC Gamer oldal munkatársának nyilatkozva számolt be a Diablo III játékigazgatója, Jay Wilson azon élményéről, miszerint az általa, egy XBOX360 kontrollerrel végzett teszt során arra a következtetésre jutott, hogy a közvetlen irányítás még az egérrel történő játéknál is jobb.

Ezeket olvasva, most már egyáltalán nem tűnik véletlennek az sem, hogy a Diablo III-ban már csak három képességet és tárgyat lehet használni egyszerre, hiszen a Blizzard már korábban bejelentette, hogy nem zárják ki egy későbbi konzolos változat kiadását. Márpedig ezt így már könnyen átportolhatják, ráadásul ha valóban jobban lehet irányítani a játékot kontrollerrel, mint egérrel (Ne feledjük, hack & slash játékról van szó!), akkor már biztosra vehetjük, hogy hamarosan XBOX360-on és PS3-on is játszhatunk majd a Diablo III-al.

"Mi elsősorban játékfejlesztőként gondolunk magunkra, nem pedig PC fejlesztőként. Mindössze szeretnénk elérni, hogy játékaink tökéletesen illeszkedjenek PC platformhoz," - mondta Jay Wilson. "Nem hisszük, hogy képesek lennénk konzolra egy StarCraft stílusú RTS játékot készíteni és ezáltal kiváló konzolos fejlesztőkké válni. Viszont abban hiszünk, hogy igenis lehetséges egy RTS játékot készíteni konzolra. Kipattant nálunk ez a szikra, ez a mi ötletünk és megvan hozzá a szenvedélyünk, hogy ezt meg is valósítsuk."

"A Diablo III konzolos verziójával történő kísérletezés egyik oka az volt, miszerint éreztük, hogy az irányítás és a játék stílusa is a konzolok felé mutat. Egy XBOX360-jellegű kontrollerrel végzett korai tesztek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy, ó, közvetlen irányítással sokkal jobb érzés játszani..."

Mindazonáltal nem kell pánikba esni, a Diablo III nem fogja feladni a klasszikus, egérrel történő irányítást a kontrollerre optimalizáltság miatt, mint a Dungeon Siege III. Jay Wilson elmondása alapján ugyanis garantálni tudják, hogy amennyiben mégis konzolos változatot adnának ki belőle, mindenképpen bekerül majd a PC változatba is a kontroller támogatása, anélkül hogy abban bármi is változna.

Azóta történt

Előzmények