A Microsoft megveszi a Nokiát

A szoftvergyártó óriás az egykor a mobiltelefonok piacán egyeduralkodó finn gyártó mobiltelefon üzletágát szerzi meg összesen 7.2 milliárd dollárért. Ezzel hozzáfér a Nokia szabadalmaihoz és térképészeti szolgáltatásaihoz is.

A két cég egyesülése 2014 első negyedévében megy végbe, és ezzel mind a Smart Devices részleg, mind pedig a Mobile Phones részleg a Microsoft Devices and Studios csoportjába tagozódik be, ami az Xbox360 és Xbox One divíziókat is magába foglalja.

Mindez Ballmer egyik utolsó lépése volt, és ezzel a mintegy 32 000 Nokia alkalmazott Stephen Eloppal együtt immár a Microsoft alkalmazásában áll majd. Stephen Elop 2010-ben hagyta ott a Microsoftot és lett a Nokia vezére, most sokak szerint a visszatérésével nagy eséllyel Steve Ballmer helyét veheti át a Microsoftnál.

Mindez pedig mit jelenthet gamer szemszögből? Egyelőre nehéz megmondani, de feltehetőleg még inkább összekapcsolódnak majd az egyes Microsoft termékek, és talán egyre több Nokia exkluzív játékkal is bővül majd a kínálat.