A 2020-as ünnepi szezonban érkezik a PlayStation 5

  • (f)
  • (p)
Írta: oriic | 2019-10-09 10:00 | Forrás: PS Blog EU

Végre hivatalos az új konzol neve, amelyhez a tervek szerint többek között egy teljesen átdolgozott kontroller is érkezik majd.

[ Új hír ]

Bár a következő generációs konzolokról folyamatosan érkeznek meg nem erősített pletykák, a Sony idén tavasszal elárult némi hivatalos információt az új PlayStationről, amelyről akkor még nem tudtuk, hogy milyen néven érkezik. Nyilván mindenki PlayStation 5-ként utalt rá, ezt pedig a minap végre hivatalosan is megerősítették nekünk. Mindemellett ismét elárulták nekünk, hogy az új konzol támogatni fogja a ray-tracing technológiát, beépített SSD-t fog használni, de a 4K-t támogató Blu-ray meghajtóról sem kell lemondanunk.

A PlayStation 5 kinézetét még homály fedi, de az is kiderült, hogy a 2020-as ünnepi szezonban érkezik a gép, vagyis valamikor november 1. és december 31. között. A PS5 teljesen átdolgozott kontrollert kap, növelik az akkumulátor teljesítményét, minőségibb hangszóró kerül rá, valamint végre megkapja az USB-C támogatást is. A DualShock 5 lecseréli a rumble technológiát és helyett az úgynevezett "haptic feedback" rendszert kapjuk meg, ennek köszönhetően jóval részletesebb és megkülönböztethető visszajelzést kapunk a kontrollertől. Plusz extra feature-ként felbukkannak az adaptít ravaszok is, amelyeknek köszönhetően egyedileg lesz meghatározva játékonként az, hogy milyen ellenállása legyen a ravaszoknak.