nVidia: 2014-ben lehagyják a PC-s játékok eladásai a konzolosokét

Fényes jövő előtt áll a PC-s játékipar, legalábbis az nVidia állítása szerint. Egy nemrég lezajlott pénzügyi konferencián ugyanis arról beszéltek a hardvergyártó cég munkatársai, hogy az elmúlt évek során látványosan megnőtt a PC-s játékok eladásából származó bevételek aránya a konzolosokéhoz képest. Amennyiben ez így folytatódik, akkor 2014-ben már nyereségesebb lesz PC-re fejleszteni, mint konzolokra.

A fenti táblázat, melyet az nVidia készített, az elmúlt évek konzolos és PC-s játékainak eladásaiból származó összbevételt mutatja. Állításuk szerint az ezen látható jövőkép egyre valószínűbb, minél később jönnek ki a következő generációs konzolokkal a gyártók, hiszen a PC folyamatos fejlődésével az arra készülő számítógépes játékok is sokkal vonzóbbá válnak a játékosok számára.

És hogy miért egyre vonzóbbak a PC-s játékok? Nos, az nVidia szerint a jelenlegi konzolok technológiája már több, mint 5 éve változatlan (Mint tudjuk a Microsoft szerint ők 10 évre tervezték az XBOX360-at.), és miközben a PC-t folyamatosan fejleszteni lehet - például egy új grafikuskártyával -, addig azok hardverileg maradnak ugyanolyan szinten.

Kétségkívül van az nVidia állításában némi logika, azonban a mostani állapotok azt mutatják, hogy még mindig nagyon sok játékos örül a jelenlegi konzolok életciklusának kitolódása miatt. Mert ugyan a játékok eddig is szebben néztek ki PC-n, de az emberek egy része egyszerűen nem hajlandó a fél kezét és lábát odaadni, csakhogy csúcsminőségű hardverrel rendelkezzen.

Miért is tennék, amikor szimplán leheveredhetnek a TV előtti kanapéra, kezükbe foghatják a kontrollert és olyan szép grafikájú játékokkal játszhatnak az öt éves gépeiken, melyek még mai szemmel nézve is lenyűgözőek.

Előzmények