Normális méretű lett az Xbox One gamepad PC-s adaptere

A Microsoft nagyjából két évvel ezelőtt tette elérhetővé az Xbox One gamepad PC-s adapterét, amelynek hála lehetővé vált az említett játékvezérlő vezeték nélküli módon való összekötése a PC-kkel. Az eredeti adapternek azonban volt egy nagy hibája: annyira testes volt, hogy egy USB portba helyezve más aljzatokat is használhatatlanná tehetett, ami nem egy kedvező dolog.


[+]

A redmondi óriáscég később gyakorlatilag elismerte, hogy ez tényleges gond, és mostanra terveztek egy új verziót az említett adapterből, amely a funkcionalitás tekintetében pontosan ugyanazt kínálja, de 66%-kal kisebb kiterjedés mellett. A vállalat különösen ügyelt arra, hogy a felhasznált USB porton kívül más aljzatokat ne tegyen elérhetetlenné, így ez egy tényleg jól megtervezett megoldás lett. Az egyetlen baj, hogy nem ez a dizájn jött elsőként, de jobb később, mint soha.

Az új adapter teljesen kiváltja majd a régit, és az ára is marad 25 dollár. Hivatalosan továbbra is csak a Windows 10-et támogatja, de amúgy működik Windows 7 és 8.1 operációs rendszerrel is.