Nintendo NX - Részben kézikonzol lesz az új gép, Tegra alapon?

Azt, hogy a Nintendo új konzolt készít már jó ideje tudjuk, de hivatalos részleteket még nem hallottunk a jelenleg NX néven futó asztali konzolról. Az biztos, hogy a tervek szerint jövő év márciusában érkezik a gép, valamint több játékot is bejelentettek már rá (Pl.: Sonic, RISE: Race The FutureThe Legend of Zelda: Breath of the Wild) Az Eurogamer nem sokkal ezelőtt egy érdekes hírt közölt, miszerint megbízható forrásokból több új dolgot is megtudtak az NX-ről, amelyek finoman szólva is érdekesek. Ezek egyike, hogy a gép egyfajta asztali gép/kézikonzol hibrid lesz, a központi egységről leválasztható lesz a kontroller, előbbit pedig egy dokkolóba helyezve tudjuk TV-vel használni.

NX concept art

Egy másik érdekesség, miszerint a gép lelke NVIDIA Tegra alapokon nyugszik, ilyen chipeket találhatunk ugyebár az NVIDIA Shieldben is. Úgy tűnik, hogy a Nintendo szakít a hagyományokkal, és a játékokat már nem DVD-n, esetleg Blu-Ray-en kapjuk majd meg, hanem a digitális terjesztés mellett speciális kazettákat (cartridge) fog használni a konzol. (A Nintendo ajánlása 32 GB-os méretről szól) Szó volt a visszafelé kompatibilitásról, úgy tűnik, hogy az NX esetében nem lesz ilyenre lehetőség.

Természetesen a fentieket érdemes pletykaként kezelni a hivatalos bejelentésig, azonban az Eurogamer állítása szerint több, egymástól független, megbízható forrástól is ugyanezeket az információkat kapták. A szóbeszéd szerint a Nintendo egyébként nem szeretne sokáig várni a leleplezéssel, az NX úgy tűnik, hogy már szeptemberben bemutatkozhat.

Azóta történt

Előzmények