Nincs leállítva a Prey 2 fejlesztése, de idén már nem jelenik meg a játék

Nagyjából egy hónappal ezelőtt írtunk róla, hogy olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint a Bethesda leállította a Prey 2 című FPS játék fejlesztését. Szerencsére most kiderült, hogy ez kacsának bizonyult, a kiadó ugyanis legfrissebb bejelentésében megnyugtat minden rajongót: a munka folyik tovább, ám idén már biztosan nem fog megjelenni a Prey 2.

A játék csúszásának okaként a Bethesda azt hozta fel, hogy a Human Head Studios által készített játék azért nem jelenik meg idén, mert jelen állapotában még nem felel meg a kiadó által vele szemben támasztott minőségi követelményeknek.

- "A késés oka azon tény, miszerint a játék fejlesztése az elmúlt év során nem haladt kielégítő mértékben, ezért a program jelenleg nem felel meg a minőségi előírásainknak," - írta a VG247 oldalnak címzett levelében a Bethesda. "Nagyon ígéretesnek bizonyult a Prey 2, ezért sajnáljuk hogy csalódást kell okoznunk a rajongóinknak."

- "A játék fejlesztése során jelentős beruházásokat végeztünk annak érdekében hogy valóban olyan élményt biztosíthassunk a játékosok számára, amilyet szeretnének. Elhatároztuk, hogy ezt az AAA-kategóriás játékot csakis olyan minőségben adhatjuk ki, amit a rajongók joggal elvárnak tőlünk, ezért ebben a tekintetben nem vagyunk hajlandók kompromisszumot kötni, csak azért, hogy ezzel tarthassuk a tervezett megjelenési időpontot."

A Prey 2 fejlesztése PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra tehát folyamatban van, ám a megjelenés még tovább húzódik. Így hát legkorábban 2013-ban foghatjuk kezünkbe a Prey 2 dobozát.

Egy újabb, ide kapcsolódó pletyka szerint - amit tessék fenntartásokkal kezelni - a Human Head Studios már tavaly november óta szünetelteti a Prey 2 fejlesztését, ugyanis állítólag a ZeniMax céggel kötött szerződésük miatt nem lettek a legboldogabbak. Ezért, egyfajta zendülésképpen, addig nem folytatják a munkát, amíg nem sikerül kedvezőbb megállapodásra jutniuk.

Aki kíváncsi a részletekre, az a linken mindent megtalál, de még egyszer szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a hír nincs hivatalosan megerősítve, így jelenleg pletykaként tessék kezelni.

Azóta történt

Előzmények