NFS: Shift 2 - nem lesz 1000 töltelékautó

A GT5 megjelenése óta népszerű dolog egy picit ostorozni, és a kiadók szívesen mondják, hogy márpedig az ő játékuk sokkal jobb lesz. Megtörtént már ez a Shift 2 esetében is, de most a játék vezető dizájnere újra elővette a témát.

Andy Tudor úgy véli, hogy játékuk a Shift 2 egy remek autóversenyzős élményt tud majd nyújtani, véleménye szerint akár jobbat mint a Forza 3 vagy a GT5, de azt is hozzátette, hogy mind e mellett nem fogják telerakni 1000 autóval. Elmondta, hogy a Shift 2 nem a számok játéka lesz, mint a másik két vetélytárs, ahol van 1000 lényegtelen autó és a játék arról szól, hogy pénzt keresünk+autót veszünk+pénzt keresünk+autót veszünk... Úgy gondolja ez majdnem olyan, mint a bélyeggyűjtés. A Shift 2 ezzel szemben a az élményre, a szórakozásra helyezi a hangsúlyt, hogy az adott kocsiból a lehető legtöbbet hozza ki a játékos, és a határon autózzon. Andy állítása szerint a legtöbb játékos amúgy is csak 10-15 autót tart a virtuális garázsában, azokat amiket az elején megvett, és azokat amik a legjobban tetszenek nekik.

Igen, tudtuk, hogy az EA a GT és Forza irányába akarja elmozdítani a Shiftet, de talán kár ilyen nyíltan nekimenni a stílus két etalonjának. A Shift kiváló játék, és feltehetőleg a Shift 2 is az lesz, de egész más kategóriában versenyeznek, mint a fentebb említett két játék.

Azóta történt

Előzmények