Neverwinter: A Cryptic még nem döntött az előfizetés módjáról

Az Atari és a Cryptic Studios által fejlesztett Neverwinter című RPG egy online kooperatív játék lesz, amiért valamilyen formában majd fizetnünk kell a játék megvásárlása után is. Egyelőre ennyit tudunk biztosan, ugyanis eddig még semmiféle konkrét bejelentés nem érkezett.

Azonban a Cryptic Studios egyik vezetője, Jack Emmert nemrég egy Gamasutra-nak adott interjújában elmondta, hogy hamarosan várható a Neverwinter című játék előfizetési modelljének bemutatása. Annyit azonban már most tudni lehet, hogy amikor megkérdezték róla, hogy: - "Mi lenne, ha az Atari és a Cryptic egyszerűen csak írnának egy árat a dobozra, és utána elfelejtenék az egész havidíjat?", Emmert csak ennyit mondott: - "Nem."

Amikor tovább érdeklődtek, hogy most akkor a játék havidíjas vagy mikrotranzakciós elven fog működni, Emmert csak annyit mondott, hogy akármilyen rendszerre is épül majd a Neverwinter, annyit garantálni tud, hogy ők mindvégig egy online produktumként tekintenek a játékra, ami idővel egyre csak gyarapodni fog, ahogyan folyamatosan adagolják majd hozzá az új tartalmakat a játék megjelenése után is.

A Cryptic fejese azzal zárta mondandóját, hogy a mai, MMO játékokkal teli világban az a legnehezebb, hogy meggyőzzék a játékosokat egy újabb havidíj bevállalására. - "Manapság már nem az a kérdés, hogy "Szeretem ezt a játékot", hanem az, hogy: "Apám, valóban fizetni akarok-e egy újabb havidíjat a World of Warcraft-on és az XBOX Live Gold-on kívül?"

A Neverwinter című játék egy Dungeons & Dragons világában játszódó, online kooperatív RPG játék lesz, melyben az ötfős kalandozó csapat minden tagját más-más ember irányítja. A játék megjelenése 2011. negyedik negyedévében várható, csak PC-re.

Azóta történt

Előzmények