Némi kartonra építi fel a tavaszt a Nintendo

A Switch konzol kiegészítője a kreativitás erejét használná ki.

A Nintendo mindig is híres volt arról, hogy mert újítani. Ez valamikor bejön, valamikor pedig nem, az viszont biztos, hogy nem sokan számítottak a Labo nevű, Switch konzolhoz való kiegészítő bejelentésére, amely lényegében kartonból áll. Ez lesz a japán cég tavaszi csodafegyvere, még ha rendkívül viccesen hangzik is. A Labo azonban nem csak szimplán vastag papíranyag, ez csak első ránézésre tűnik így, az ereje sokkal inkább a felhasználó kreativitásában rejlik. Példaként említhető a LEGO, amely ránézésre apró műanyagdarabokból áll, mégis meghatározó játéknak számít a piacon.

Hirdetés

A Labo koncepcióját tekintve a Nintendo számos, előre megrajzolt és kivágható kartonelemet biztosít a felhasználóknak. Ezeket összehajtogatva lehet különféle tárgyakat kialakítani. A vállalat persze előre megtervezett modelleket is mutat, amelyek összerakását részletesen végig lehet követni a Switch konzolon, majd utóbbit szétbontva, az egységeit megfelelő helyre helyezve lehet is játszani az így kapott eredményen. A karton előnye, hogy tetszőlegesen kifesthető, így nagymértékű testre szabhatóság jellemzi az újdonságot.

A fenti videó jól bemutatja a lényeget, illetve a Nintendo a kétféle, Toy-Con 01 Variety és Toy-Con 02 Robot csomagban biztosítja a Switch konzolhoz szükséges Labo szoftvereket is, amelyek folyamatosan frissülni fognak.

A Nintendo Labo kiegészítők forgalmazása április második felében kezdődik meg. A Variety szettért 70, míg a Robot verzióért 80 dollárt kell majd fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés