Nem lesz belső nézet a GRID 2-ben

Pár nappal ezelőtt bejelentette a Codemasters, hogy a GRID 2 című autósjáték semmilyen belső nézetet nem fog tartalmazni (Az alábbi videóban 3:23-nál hallhatjuk ezt a GRID 2 ügyvezetőjétől, Clive Moody-tól). Állításuk szerint több oka is volt annak, hogy elhagyják ezt a nézőpontot, de mivel szerintük a játékosoknak mintegy 5%-a használt eddig belső nézetet, így nem fogják érezni annak hiányát.

Viszont időközben kiderült, hogy a belső nézet elhagyásának hátterében egyszerű technológiai nehézségek állnak. Clive Moody egy közleményben igyekszik megmagyarázni a kialakult helyzetet, ám nyilatkozata azt sugallja, hogy elsősorban a jelenlegi generációs konzolok limitált képességei miatt vannak nehéz helyzetben a mostani játékfejlesztők. A közleményben Moody azt is elmondja, hogy bár belső nézet nem lesz a játékban, a motorháztetőre, valamint a lökhárítóra "szerelt" kamera képét bármikor kiválaszthatjuk.

A DSOGaming cikkírója szerint az úriember nyilatkozata azon a ponton kezd el sántítani, hogy bár ezek mind igazak, de csak abban az esetben, ha a fejlesztést limitált képességű hardveren végzik. Nyilván a jelenlegi konzolok képességei nem teszik lehetővé, hogy minden ötletet megvalósíthassanak rajtuk. A Codemasters szerint a belső nézet elhagyásával sokkal részletesebb geometriai kidolgozást, valamint textúrákat kaphatnak az autó modellek.

Ismét:  ha elsősorban PC-re fejlesztenék a játékot, akkor nem kellene ilyen kompromisszumot kötniük. Lássuk például a jelenlegi legszebb grafikájú versenyjátékot, a Project CARS-t. Érdekes módon ott meg tudták oldani a belső nézetet, valamint mellette döbbenetesen kidolgozott járművekkel száguldozhatunk.

Egyszóval: az úriember nyilatkozatából egyértelműen kitűnik, hogy a Codemasters számára a GRID 2 PC verziója sokadik jelentőséggel bír. Viszont amire nagyon igyekszenek ráfeküdni, azok a DLC-k. A játékhoz ugyanis DLC csomagokat is szeretnének kiadni, szerintük ugyanis az sokkal fontosabb, mint holmi belső nézőpont:

- "...a DLC-kkel újabb autókat tudunk valamennyi játékosunk számára biztosítani, viszont a belső nézet csak egy lehetőség, melyet pusztán kevesen használnak ki..." - áll az interjúban.

A GRID 2 című játék megjelenése 2013-ban várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények