Nem a Sony hozza a PlayStation 4-hez a prémium gamepadeket

A vállalat inkább megbízta a feladattal a Razert és a Nacont, így külső segítséggel reagálnak az Xbox One Elite gamepadre.

A Sony-t egy ideje már kérdezgetik a felhasználók, hogy a PlayStation 4 is kap-e olyan Elite gamepadet, amilyet a Microsoft az előző évben bemutatott az Xbox One-hoz. A válasz erre a nem szokott lenni, ugyanis a Sony nem tervez ilyen kiegészítőt kiadni. Ugyanakkor a vállalat mégis lép az ügyben, feltehetőleg a viszonylag nagy igény láttán, és a feladattal megbízták a Razert és a Nacont, amely cégek előálltak egy-egy hivatalos licenc alapján készült prémium gamepaddel a PlayStation 4-hez, amelyeket az eSport játékosoknak ajánlanak.

Hirdetés

Mindkét gamepad 3 méteres USB kábellel köthető be, ami igazából jelen esetben nem gond, mert ezek a termékek profiknak készülő megoldások, és a Sony pont nekik hozza a vezetékes csatlakozás lehetőségét, hogy kisebb legyen a beviteli eszköz késleltetése. Egy átlagos játékosnak bőven megfelel a hivatalos DualShock 4 gamepad.

A Razer Raiju a gombkiosztását tekintve hasonlít a DualShock 4-re, de beépített vezérlőpanelt kapott, illetve a ráköthető, 3,5 mm-es jack aljzatból meghajtott headset hangereje egyedileg állítható, illetve a mikrofonja is kikapcsolható. További extra a két profil létrehozásának lehetősége, amelyek között menet közben lehet váltani, de akár valós időben is módosíthatók. Az újdonság a DualShock 4 gamepadhez képest négy extra gombot is kínál.


[+]

A Nacon Revolution Pro Controller a gombkiosztás tekintetében már inkább az Xbox One gamepadjére hasonlít. Ebben négy profilt lehet kezelni, és ezek a PC-n keresztül konfigurálhatók, illetve makrókra is van lehetőség. Sőt, az analóg karok és ravaszok érzékenysége is állítható. Mindemellett a gamepad két oldalába extra súlyokat lehet helyezni, amivel egyrészt a tömege növelhető, de ennél fontosabb, hogy az egyensúlya egyéni igényekhez szabható. Szintén meglesz a négy extra gomb, illetve a digitális pad nem a Sony-tól megszokott, hanem klasszikus kialakítású.

A Razer Raiju és a Nacon Revolution Pro Controller nevű gamepadek támogatását a Sony egy friss firmware-ben garantálja majd, és a hivatalos licenc miatt a terméktámogatás is állandó lesz. Sajnos arról nincs adat, hogy az újdonságok pontosan mikor érkeznek, és az árukat sem tudni.

Azóta történt

  • Razer gamepad az arcade stickek nyomán

    A periféria tervezése a nulláról indult, a célközönségnek pedig a verekedős játékok rajongói számítanak, akiket be is vontak a fejlesztésbe.

Előzmények

Hirdetés