Nehrim: Ingyenes, teljes konverziós modul Oblivion-hoz

Az Oblivion név méltán lehet ismerős az RPG rajongóknak, ugyanis a Bethesda Elder Scrolls világában játszódó szerepjátékai az utóbbi idők legszínvonalasabb alkotásai közé tartoznak, melyeknek közös jellemzője a meglehetősen hosszú játékmenet, és az igényes kivitelezés. Egy német modder csapat, a SureAI már 2007 óta dolgozott egy teljes konverziós modulon az Oblivionhoz. Most végre elkészültek az alkotásukkal, amit Nehrim-nek hívnak.

A Nehrim című mod elérhető német és angol nyelven is, ez voltaképpen egy teljes konverzió, amit a srácok az Oblivion-hoz mellékelt modder eszközökkel készítettek. Ez azt jelenti, hogy bár az engine és a szerkesztőprogram is ugyanaz, de mégis a Nehrim az Oblivion-tól egy teljesen különálló játéknak fogható fel.

A Nehrim-ben hatvannál is több küldetés található, melyeknek a várható végigjátszási idejük több, mint 50 órára tehető. A srácoknak az a nem titkolt szándékuk volt a mod alkotásakor, hogy versenyre keljenek a többi nagy nevű RPG-vel. Minden megtalálható benne, ami az igényesen elkészített szerepjátékok velejárója: új páncélokat, fegyvereket, varázslatokat, fajokat, objektumokat, valamint speciálisan a Nehrim részére komponált zenéket és még sok minden mást is belepakoltak az alkotásukba. Az átvezetőkben és dialógusokban hallható beszédeket pedig profi szinkronszínészek segítségével vették fel.

Kiadtak egy videót is, ami sajnos német nyelvű (Angol felirat van, de nem hivatalos), mindenesetre hűen prezentálja, hogy mire is képesek manapság azok, akiknek egy kis fantázia és tehetség adatott meg. Gratulálunk az igényes munkátokhoz, srácok! Aki tehát rendelkezik egy eredeti Oblivion kópiával, az már mehet is a hivatalos oldalra, ezt a modot ugyanis vétek kihagyni!

Azóta történt

Előzmények