NASCAR 14: Nem jön új-generációra, mert nincs elég készülék a piacon

Hirdetés

Akárcsak a Gran Turismo 6, a NASCAR 14 sem fog megjelenni PlayStation 4 és XBOX One konzolokra, ezt az Eutechnyx alelnöke, Ed Martin jelentette be egy Extra Mustard oldalnak adott interjújában. Elmondása szerint egyszerűen nincs annyi új-generációs konzol a piacon, hogy megtérülhessen a befektetett összeg, melybe a PS4 és XBOX One kiadások kerülnének.

Ed Martin hozzátette, hogy a Sony egyik embere hívta fel rá a figyelmet - jogosan -, hogy miért is adják ki a Gran Turismo 6-ot egy olyan készülékre, melyből szinte zéró mennyiség van a piacon, amikor ezzel szemben 150 millió PlayStation 3 tulajdonos van világszerte. Ez pedig jogos kérdés, hiszen számukra is nagyjából 6 millió dollárba kerülne a NASCAR 14 új-generációs kiadásának elkészítése.

Ebből pedig jó sokat kell értékesíteni ahhoz, hogy visszetérüljön a fejlesztési és licencelési költség. Elmondása szerint nagyjából 4-5 millióra tehető a PS4 és XBOX One tulajdonosok száma összesen világszerte, ez pedig nem elegendő. Ők rendelkeznek a jogokkal és vannak is terveik velük, de ez nem idén év végén fog elkészülni.

A NASCAR 14 című játék megjelenése február 18-án várható Észak-Amerikában, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt