Nagyon sikeres a Nintendo idei retrokonzolja

A Nintendo nyáron jelentette be, hogy idén is új asztali konzolt dobnak piacra, amely az SNES Classic Edition nevet fogja viselni, és tulajdonképpen egy tisztelgés az eredeti SNES előtt. A koncepció nem újdonság, hiszen a japán vállalat az előző évben eljátszotta ugyanezt a NES Classic Editionnel, vagyis mindenki tudta, hogy mire lehet számítani.

Az SNES Classic Edition nem is okozott csalódást, mivel nagyjából egy hónapja érhető el, és bődületes sikernek örvend, mivel már kétmillió gép került leszállításra. Ez a Nintendo számára igencsak megéri, mivel a hardveres alapok tekintetében semmi újat nem mutattak, mivel az új gépben is ugyanaz az Allwinner R16-os SoC dolgozik, ami az előző évi rendszerben. Mint ismeretes ebben a rendszerchipben négy darab ARM Cortex-A7-es processzormag, illetve egy ARM Mali-400 IGP van MP2-es konfigurációba kötve, ami ma messze nem mondható erős megoldásnak, de ahhoz a 21 darab előtelepített játékhoz tökéletes. Még a DDR3 szabványú rendszermemória kapacitása is maradt 256 MB, és az adatokat ezúttal is egy 512 MB-os NAND flash lapka tárolja, amin egy Linux operációs rendszer terpeszkedik.


[+]

Az SNES Classic Edition befektetési költsége tehát rendkívül minimális volt, és a hardver még egy következő körre is elegendőnek tűnik, talán nem véletlenül pletykálják a Nintendo 64 klasszikus kiadásának a jövő évi érkezését.

A Nintendo retrokonzolok piacán elért sikerétől más szereplők is a tettek mezejére léphetnek, ugyanis úgy néz ki, hogy az emberek számára még mindig sokat jelentek a régi márkanevek. Az idősebb korosztály számára felelevenítik a gyerekkort, míg a fiatalabbak tudni akarják, hogy mit hagytak ki.