MW2: Az elemző szerint túl olcsón adták a Stimulus Pack-ot a játékhoz

Az EEDAR (Electronic Entertainment Design and Research) egyik elemzője, Jesse Divnich egy IGN-nek adott interjúja során kifejtette, hogy az Activision túl nagylelkű árat szabott a Modern Warfare 2 első DLC-jének. Állítása szerint akkor is rekordot döntött volna a Stimulus Pack már az első héten, ha nem csak 15 dollárért adták volna.

"Egy konzolos játékhoz kiadott DLC kereskedelmi sikerének elfogadható mértéke a játék eladásainak a 20%-át jelenti." - mondta Divnich. "A Stimulus Pack elérhette azt a mértéket már egy hét alatt, és a későbbiekben akár a játék vásárlóinak a 30-35%-a is megveheti azt."

"Az pedig, hogy 2.5 millió XBOX Live játékos megérezte, hogy a 15 dolláros ár alkalmi vételnek számít, teljesen evidens, ezért kelt el olyan hatalmas mennyiségben a DLC. Biztos vagyok benne, hogy az Activision többért is adhatta volna a kiegészítőt, akkor is hasonló eredményt értek volna el vele." - tette hozzá.

Kifejtette még azt is, hogy bár az ár 5 dollárral való emelése problémákat vethet fel az Activision-nak, hiszen a játékosok hite szerint 5 pálya egyenlő 15 dollárral, de szerinte ezeket a problémákat egyszerű pszichológiai trükkökkel ki lehet küszöbölni. Példákat is felsorolt, hogy ő személy szerint miket tartana jó ötletnek: például adhatnának 5 új pályát (nem újra kiadottat) 20 dollárért, vagy 5 új pályát és 2 új skin-t szintén 20 dollárért.

"Bármi legyen is az oka, de arra fogadhatsz, hogy a DLC-k árai emelkedni fognak addig a pontig, amíg az árak el nem érik az elvárásokhoz viszonyított optimális értéket." - mondta Divnich. Azt is hozzátette, hogy a vásárlók érzik, hogy milyen a legjobb értékű ajánlat a dollárjaikért cserébe, és a választásuk végül eldönti, hogy a kiadó milyen árat szabjon a letölthető tartalmakért.

Végül azt is megemlítette, hogy az olyan megélhetési díjaknál, mint a gáz és a villany, a lakóknak nincs más választásuk, mint hogy elfogadják a magasabb árakat. Ezzel szemben itt rengeteg opció áll rendelkezésre, ha a vásárló úgy gondolja, hogy a 15 dollár sok 5 térképért.

Azóta történt

Előzmények