Most hétvégén kerül megrendezésre a PlayIT Karácsony

E hír megjelenésének időpontjában is zajlik a PlayIT Karácsony névre hallgató rendezvény a budapesti Millenárison, ahol úgy tűnik, hogy a nap végéig 4500 látogató fog megfordulni attól függetlenül, hogy mindössze három héttel ezelőtt zajlott le az őszi nagy PlayIT, ami a Veletech rendezvénnyel együtt került megszervezésre.

A karácsony közeledtével a rendezvény kicsit más hangulatban zajlik, mint a nagy PlayIT-ek szoktak. Nagyon fontos elem az ajándékozás, a szervezők többek között a Cseppkő Gyermekotthon lakóinak gyűjtenek tartós élelmiszereket, amiért cserébe minden ajándékozó egy PC-s játékszoftvert kap ajándékba a PlayON jóvoltából. Ezen kívül különféle díjak is kiosztásra kerülnek, több között a GameStar Awards és az e-sport díjátadó is itt zajlik, valamint a cosplay verseny sem maradhatott le a nagyszínpad programlistájáról.

A korábbi PlayIT állomásoknál talán egy kicsit hangsúlyosabbak lettek a különféle e-sport versenyek, a League of Legends és a Hearthstone mellett a Guitar Hero, a FIFA és a Dance Central van terítéken. A versenyt csak a széksorokról néző konzolrajongók számára jó hír, hogy több tucat Xbox One és Xbox 360 kioskon lehet versenyezni a barátokkal, de a Sony és Nintendo gépek sajnos hiányoznak a repertoárból.

Akit kilátogatna a karácsonyi PlayIT-re, még megteheti, este 8 óráig vannak nyitva a kapuk.

Azóta történt