Mortal Kombat: Kitiltva Ausztráliából

Már több mint egy éve, hogy utoljára kitiltottak egy játékot Ausztráliából, de ezúttal úgy néz ki, hogy ismét beüt a Fatality, ugyanis a Mortal Kombat című verekedős játékot túl erőszakosnak tartják az illetékesek. És habár még nem született hivatalos döntés, de a Warner Bros. ausztráliai részlege a következő bejelentést tette:

"Nagyon csalódottak vagyunk, amiért az egyik legrégebbi és legsikeresebb videojáték franchise, a Mortal Kombat nem lesz elérhető az Ausztráliában élő felnőtt játékosok számára," - majd hozzátették, hogy a Warner Bros. nem készítene olyan játékot, ami nem megfelelő a közönség számára.

És bár azzal tisztában vannak, hogy nem minden korosztály számára megengedhető tartalmak is szerepelnek a Mortal Kombatban, ugyanakkor úgy vélik, hogy a kitiltás helyett egy R18+ jelölés sokkal értelmesebb lépés lenne Ausztáliában, hogy így legalább a felnőttek játszhassanak a programmal.

Ausztráliában jelenleg a legmagasabb kategóriát az MA 15+ jelölés tartja, minden olyan játék, ami ebbe nem fér bele, az nem jelenhet meg az üzletekben. Amennyiben elfogadják az új indítványt, amit tavaly terjesztettek elő az R18+ megjelöléssel bíró játékok bevezetéséről, abban az esetben megjelenhet a Mortal Kombat Ausztráliában, de addig biztosan nem.

Azóta történt

Előzmények