Moore: meg akartuk venni a Nintendo-t

A Sega amerikai, valamint a Microsoft szórakoztatórészlegének volt, és az EA Sports jelenlegi elnöke, Peter Moore a közelmúltban a Guardian-nak adott interjút, melynek első feléről - főszerepben a Dreamcast-tel - korábban már írtunk, most pedig napvilágott látott a beszélgetés második és harmadik fele is, melyek szintén tartogattak néhány érdekes kijelentést.

Megtudtuk például, hogy a Microsoft az első Xbox megjelenését követően kizárólag a Sony-ra koncentrált, és folyamatosan azon goldolkodtak, hogy miként is győzhetnék le újonc konzoljukkal a PlayStation 2-t. Olyannyira, hogy a harmadik résztvevő, a Gamecube-bal próbálkozó Nintendo felvásárlása is szóba került náluk, nem igazán tekintettek ugyanis riválisként a kiotói cégre. Moore beszélt arról is, hogy miért hagyták ott olyan hamar az első Xbox-ot: mint kiderült, a további veszteségek elkerülése állt a háttérben.

"Az Xbox-ban levő merevlemez megölt bennünket; 199 dollárért árultuk a konzolt, és csak a merevlemez 70 dollárba került nekünk. Ezért hagytuk ott idő előtt a gépet, mert minél többet adtunk el belőle - a kereslet továbbra is nagy volt -, annál többet veszítettünk, és nem volt mód az előállítási költség csökkentésére."

Így hát úgy döntöttek, hogy a 25 milliós határ környékén megállnak, és a lehető leggyorsabban átugranak az Xbox 360 feliratú hajóra, és nem mellesleg ezért is döntöttek úgy hogy a Core személyében merevlemez nélküli modell is lesz.

Érdemes még kiemelni azt a részt is, amelyben Moore a Rare csapatáról beszél. Az elnök nagyszerű embereknek tartja őket, de úgy gondolja, hogy a nagy múltú fejlesztőcsapat olyan képességekkel bír, és olyan dolgokban jó, amelyek manapság már nem számítanak annyira, mint a fejlesztőgárda fénykorában, és a vásárlókat sem érdekli különösebben - az iparág elszaladt a Rare mellett, mondta Moore.

Ha valaki kíváncsi az egész interjúra eredeti formában, az a következő linkeken elolvashatja: ELSŐ RÉSZ, MÁSODIK RÉSZ, HARMADIK RÉSZ.