Moore: én öltem meg a Dreamcast-et

Peter Moore

jelenleg az EA Sports elnöki székében üldögél, ám a legtöbben nagy valószínűséggel a Microsoft-nál töltött évei során ismerték meg, az Xbox megszületése előtt azonban már egy halálesetnek is "részese volt", hiszen korábban a SEGA amerikai részlegének volt a vezetője. A Guardian-nak adott interjújában Moore érdekes vallomást tett a Dreamcast-tel kapcsolatban.

A volt elnök elmondta, hogy nagyon erős első másfél évet tudhattak maguk mögött a konzol piacra dobását követően, ám a PlayStation 2 érkezésével és az eladások (részben géphiány következtében adódó) lassulásának következtében egyszer csak azt a fülest kapták Japánból, hogy több százmillió dollár bevételre és leszállított konzolok millióira volna szükség az év végéig ahhoz, hogy elkerüljék a csődet. Ez pedig lehetetlennek bizonyult, így hát meg kellett hozni a fájdalmas döntést.

"2001. január 31.-én tehát a Sega bejelentette, hogy felhagynak a hardverrel - valamiért nekem kellett meghozni a döntést, és nem a japánoknak. Rengeteg embert kellett kirúgnom, nem volt egy kellemes nap" - mondta.

Moore elárulta, hogy volt olyan időszak, amikor napi 50-60, sőt, 100 ezer konzol is gazdára talált, ám a PlayStation 2-vel szemben ez sem bizonyult elegendőnek. És bár a Sega utolsó konzoljának élete csúf véget ért, Moore azt mondta, hogy nem találkozott még olyan emberrel, aki megbánta volna, hogy Dreamcast-et vett. "Soul Calibur, valaki?".