Miyamoto a hardcore játékosokról

A kiotóiak dizájner-legendáját, Shigeru Miyamoto-t pontosan erről kérdezték nemrégiben: a Nintendo vajon elfeledkezett a hardcore játékosokról? Lássuk, mit mondott ő minderről a 1UP stábjának.

Miyamoto ezúttal is kiemelte, hogy nem igazán szeret különbséget tenni a casual és a hardcore réteg között, ám ettől függetlenül is úgy gondolja, hogy az utóbbi kategóriába sorolható játékosoknak sincs okuk panaszra az elmúlt időszakban, hiszen több olyan cím is megjelent a konzolra, amelyek jól ismert Nintendo franchise-ok legújabb epizódjai, és abszolút csúcsminőséget képviselnek.

"Smash Bros, Mario Galaxy, Mario Kart: ezek mind mostanában megjelent címek! Azt hiszen nyugodtan mondhatom azt, hogy a Nintendo továbbra is készít olyan játékokat, amelyek a hardcore közönségnek szólnak, méghozzá egyre jobb és jobb változatban."

A 1UP azt is felvetette a dizájnernek, hogy az agytornákat és a fitnessz programokat sokan nem tartják játékoknak, Miyamoto azonban azt kéri, hogy próbáljon meg egy kicsit változtatni a felfogásán mindenki, és vegye észre, hogy ők igazából csak azt akarják, hogy a még jobb környezetet teremtsenek a hobbinkhoz azáltal, hogy növekszik a játékosok száma.

"Azt szeretném, hogy a hardcore játékosok megértsék, hogy ezek az új típusú játékok egy esélyt adnak számukra arra, hogy valami újat tapasztalhassanak meg. Természetesen az olyan címek, mint a Wii Fit remek termékek a tömegpiac számára, de egyben a hardcore játékosoknak is. Amint az olyan emberek, akik korábban nem játszottak mégis elkezdenek játszani körülötted, meg fog változni a véleményed arról, hogy mit is jelent a videójáték."

A Nintendo hamarosan tovább folytatja a világot meghódító küldetését, a jövő héten ugyanis Európában, májusban pedig az Egyesült Államokban is megjelenik a Wii Fit - utóbbi régióban mindez óriási reklámkampánnyal párosul, így egy ideig minden bizonnyal még folyni fog a kűzdelem az üres polcok ellen.