Mivel játszunk idén? 1. rész

Többrészesre tervezett cikksorozatunk első darabjában, következzen nyolc játék, mindennemű csoportosítás nélkül, csak így ömlesztve, amikről mi úgy gondoljuk érdemes lesz várni, némelyikre már nem is kell túl sokat.

Akkor csapjunk is bele a közepébe és nézzük melyik nyolc játékot választottuk ki első alkalomra.

Halo Wars
Megjelenés: február 27.
Célplatform: Xbox360

Az Xbox legnagyobb címének számító Halo ezúttal RTS formájában köszön be hozzánk, az Ensemble jóvoltából. A név mellett talán még az irányítás miatt lesz érdemes rá várni, ugyanis a készítők szerint végre lesz egy jól irányítható stratégia konzolra is. Természetesen ismét az emberek és a Covenantok háborúja kerül a középpontba. Az Ensemble utolsó játékára érdemes lesz odafigyelni, rts és Halo rajongók dupla piros karikával illessék a február 27-ét, a naptárban.
Empire: Total War
Megjelenés: március
Célplatform: PC

Bár erről a stratégiáról már tettünk említést a SEGA idei listájában is, mégse tudom kihagyni ebben az esetben se. Talán az egyik legjobban várt játék a számomra, PC-n biztosan. A Creative Assemblyben még nem kellett csalódnunk, nem hiszem, hogy ez most következne be. Az újdonságokat nem sorolnám fel, aki kíváncsi rá nézze meg az előbb említett cikkben. Viszont azt nem tudom megállni, hogy ne sóvárogjak egy II. világháborús Total War-ért. Tudom-tudom lerágott csont a téma, de ebben a formában nagyon sokat kilehetne hozni belőle, Hearts of Iron számomra túl komplikált. Esetleg a nemrégiben megjelent Warleader-el kéne egy próbát tennem? Na mindegy, XIII. századi háborúk, Pc-re márciusban, nagyon várjuk.


Race Pro
Megjelenés: február 13.
Célplatform: Xbox360

Szintén sokat írtunk már a SimBin szimulátor – reméljük, mondhatjuk majd, hogy – remekművéről, mely grafikailag talán nem kimagasló élmény, de nem is ez az elvárás vele szemben. Valósághoz közeli szimuláció és fizikai megvalósítás, ezt várjuk. A fejlesztő eddigi munkáiból arra következtethetünk, hogy ezt meg is kapjuk most már Xboxra is, februárban.God of War 3
Megjelenés: valamikor 2009-ben
Célplatform: PS3

A Playstation egyik nagy franchisea, melynek előző részei rávettek, hogy beruházzak egy PS2-be, sajnos azóta a gép egy villámcsapás okán az örök konzolos vadászmezőkre távozott. Valószínűleg ez a rész még feljebb emeli a színvonalat, de ezt el is várjuk tőle. Mindenesetre érdemes figyelemmel kísérni a játékot a megjelenéséig, PS3 tulajoknak kötelező, kihagyhatatlan, tessék ez alapján vizsgálni.
Killzone 2
Megjelenés: február 27.
Célplatform: PS3

Ha már PS3 és ha már kihagyhatatlan játékról beszélünk, elkerülhetetlen a Killzone második epizódjának a megemlítése. Mit várunk tőle? Legalább olyan jó hangulatot, mint az első részben kaptunk. Mit fogunk kapni? Gyönyörű grafikát, fület kényeztető hangokat és egy igazi háborús hangulatot. Ez biztos? Ez biztos! Ha PS3-on FPS-re vágysz, ezt nem lehet kihagyni. Helghastok rettegjetek, február 27-én érkezünk!
Resident Evil 5
Megjelenés: március 13.
Célplatform: PS3, Xbox360

Kalandjaink a Resident Evilben ezúttal Afrikában folytatódnak, a játék a negyedik rész koncepcióját viszi tovább, azt még inkább tökéletesítve. Persze ezúttal is az Umbrella vagyis inkább annak utóda a Tri Cell áll a történések mögött. Feladatunk: megszámlálhatatlanul sok zombi hatástalanítása, miközben nyomozunk a T-virus után. Számomra még mindig az eredetileg Dreamcast exkluzív Code Veronica jelenti a Resident Evil csúcsát, ettől függetlenül igazán jó kalandnak ígérkezik ez a rész is.
Dawn of War 2
Megjelenés: február 20.
Célplatform: Pc

A WH40K világban játszódó RTS ismét várja a stratégákat, hogy rendbe tegyék, vagy éppen feldúlják a korántsem békés birodalmat. Space Marine-ek, Ork-ok, Tyranid-ák és az Eldák feszülnek ezúttal egymásnak, hogy részesei lehessünk eme komor világ sorsdöntő csatáinak. Hangulatra biztos nem lesz panasz erről gondoskodik a jól kidolgozott világ, de valószínűleg a játékmenetet se rontják el a második részre. Nem is kell már sokat várnunk rá, kevesebb mint egy hónap és harcba indíthatjuk seregünket.F.E.A.R. 2
Megjelenés: február 13.
Célplatform: Pc, PS3, Xbox360

A 2005 őszén megjelenő F.E.A.R. szép eredményeket ért el, és sok rajongót gyűjtött maga köré. Meg is élt még két feledhető kiegészítőt, de nem volt vitás, hogy lesz igazi folytatás is. Az viszont sokáig kérdéses volt, hogy ez a folytatás használhatja-e a F.E.A.R. 2 nevet, végül is ezek a bonyodalmak is megoldódtak és februárban visszatér a Monolith paráztatós játéka. Az eddig is jó MI-t a fejlesztők még tovább csiszolták, ennek köszönhetően még izgalmasabb játékmenetre lehet számítani. Tehát rettegni vágyók, készüljenek.  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • Empire: Total War demo

    Ha minden a terv szerint alakul a mai nap folyamán kell, hogy elérhetővé váljon a Steam hálózatán a már epekedve várt új Total War rész demója.