Mit tartogat 2010 első félévi játék felhozatala?

2010 első híres játéka lesz a mindenki által agyon dicsért Bayonetta, amely január 5-én jelenik meg Xbox360-ra és PS3-ra. A boszorkánynő végzetét feldolgozó játékra az Edge és a Famitsu magazin is maximum pontot adott, de más online honlap is a magasba emelte a Platinium Games játékát. Január 19-én látogat el multiplatform formában a boltok polcaira a Dark Void, amelyben a jet pack segítségével kalandozhatunk a Bermuda-háromszög titkos világában. Eddig több mint 500.000 gamer rendelte elő a Capcom alatt fejlesztett játékot. Január 26-án először Észak-Amerikában jelenik meg a Bioware várva várt üdvöskéje, a Mass Effect második része. John Shepard a képek és a videók alapján nagyon is él, így vele kezdjük el felkutatni és újra felfedezni a galaxis rejtelmeit. Csak kérdés, hogy meddig... Európában három nappal később lesz kapható a John Shepard kalandjait feldolgozó Mass Effect 2.

2010 második hava is igen mozgalmas lesz, hiszen ekkor rajtol el a Bioshock 2, amelyben Rapture újra víz alatt és nem mellesleg multiplayer támogatást is kapott ezúttal a 2K Games terméke. Jön a több évnyi lemaradással, s idő közben új köntöst kapott Splinter Cell Conviction, amely nem csak remek egyjátékos történettel fog rendelkezni az előzetes információk szerint, hanem nagyszerű cooperative résszel is, amely 2 személyes lesz. Sam Fisher február 23-án mutatja meg a világnak az új arcát és a krav maga harci stílusát Xbox360-on és PC-n. Még e hónapban számíthatunk az Aliens vs. Predator multiplatform megjelenésére, amelyben három fajjal apríthatjuk az ellenségeket a különböző hadjáratokban, DirectX 11 technológiával felvértezve. Be fut még a Dead Space alkotóitól, a Dante's Inferno is.

Még az első negyedévben találkozni fogunk a monitorunkon több, mint 6.000 karaktert felvonultató zombikról elhíresült játékkal, a Dead Rising 2-vel, a PS3 exkluzív God of War harmadik részével, amelyben Kratos újra dühös lett, valamint a szintén a Sony platformjára megjelenő autós szimulátorra, a Gran Turismo 5-tel. Március első hetében érkezik meg a boltok polcaira a Modern Warfare 2 legnagyobb riválisa, a Battlefield: Bad Company 2. A DICE terméke is a modern hadviselés idején fog játszódni, hosszú életű multiplayer és dedikált szerver támogatással. A sokak által várt Final Fantasy XIII valamikor március idusán jelenik meg kizárólag konzolokra. E hónapban a Microsoft némi Xbox360 eladásokat remél. Április 27-én, a Call of Juarez 2 óta nem látott western hangulat fog megelevenedni újra a monitorunk előtt: jön a konzol exkluzív Red Dead Redemption, amelyet a Rockstar San Diego fejleszt még a mai napig is, hogy a játék történelem leghangulatosabb kaland-western játékká váljon. Június végére várható a 2K Games dísze alatt futó Mafia 2, de egyes információk szerint csak az iskolai tanévnyitó idején jelenik meg multiplatform formában, köztük PC-re is. Ezért a Mafia 2 megjelenését nagyon óvatosan kell kezeljük, mert semmi sem biztos.

És igen, elérkeztünk az első félév végéhez, ugyanis ekkortájt robban be a boltok polcaira az Xbox360 exkluzív Alan Wake, amely nagyon esélyes lesz a 2010-es ÉV Játéka címére! Egy darabig sajnos konzol exkluzív lesz a Remedy büszkesége, de nem hivatalos információk szerint 2010 karácsonyára megjelenhet PC-re is a sandbox világgal megáldott Alan Wake játékszoftver.

Nos, ennyi lett volna a kis ismertető a 2010-es első félévi nagy játékmegjelenésekről. Amennyiben érdekelnek ezek a játékcímek, akkor látogasd meg naponta a Gamepodot, mert hírek, képek és videók tekintetében naprakészek vagyunk, s főleg a fenti címek terén. Ti melyik játékra tettetek félre pénzt?

... végezetül kívánok játékokban gazdag és boldog új évet minden Olvasónak!

Azóta történt