Mirror's Edge: A DICE miatt késett a folytatás

A Mirror's Edge sokáig folytatás nélkül maradt, pedig a játékosok szerették és sikeres volt az első epizódja. A rajongók szerint az Electronic Arts nem adott engedélyt a DICE csapata számára, hogy dolgozzon a második részen, holott, mint nemrég kiderült, maguk a készítők nem álltak készen a folytatásra.

A DICE producere, Patrick Bach mondta el az igazságot egy Videogamer oldalnak adott interjújában, ahol arról beszélt, miképpen sikerült végül megszerezniük az Electronic Arts jóváhagyását a folytatás elkészítésére.

- "A dolog érdekessége nem az, hogy az EA tartotta vissza a DICE csapatát, vagy ők nem akarták elkészíteni a folytatást... Képzeld el a helyzetet: ez a te saját pénzed. Te mire mernél fogadni vele? Csakis valami olyasmire, amiről tudod, hogy nagyszerű lesz. Csak a puszta névre biztos nem tennéd fel az egészet. Előtte mindenképp tudni szeretnéd, milyen is lesz annak koncepciója," - mondta Patrick Bach.

Elmondása szerint mindenképp szükséges volt az Electronic Arts jóváhagyása, mielőtt nekikezdenének a munkának. És bár éveken keresztül folytatást szerettek volna készíteni az eredeti Mirror's Edge-hez, viszont mielőtt felkeresték volna ötletükkel az EA-t, mindenképp szükséges volt némi fordulatokkal és csavarral kiegészíteni az alapkoncepciót, remélve, hogy így jobban megkapják a remélt fejbólintást.

Akit érdekel, elolvashatja a teljes sztorit a fentebb linkelt oldalon. A Mirror's Edge folytatása jelenleg PC-re, PS4-re és XBOX One-ra készül, megjelenési időről egyelőre nincs semmi információ.

Azóta történt

Előzmények