Mikami: nem fogok játszani a RE5-tel

Shinji Mikami a kezdetektől egészen a negyedik részig terelgette a Resident Evil sorozatot, ám most, hogy elváltak útjaik a Capcom-mal az ötös számú felvonás készítésénél már nem lehet ott. A japán dizájner éppen ezért nem is szeretne majd játszani a Resident Evil 5-tel - mondta az Official PlayStation Magazine interjújában.

"Nagy valószínűséggel nem fogok játszani vele. Nem tetszene, mert nem én csináltam. A játékosok számára biztosan nagy szórakozás lesz, de nem valaki olyan számára, aki korábban Resident Evil játékokat készített. Ha meglátnék valamit a Resident Evil 5-ben, ami nem lett jó, akkor mérges lennék!" - mondta Mikami.

A dizájner szerint az, hogy az ötödik rész az előző epizód irányvonalát viszi tovább teljesen rendben van, azt azonban hozzátette, hogy egy esetleges Resident Evil 6-nak ismételten valami nagy változást kell majd hoznia ahhoz, hogy a széria továbbra is fenn tudjon maradni.

A Clover Studio hamvaiból összeállt Platinum Games-nél tevékenykedő Mikami jelenleg két címen dolgozik: az egyik egy horrorjáték, amit Suda "Suda51" Goichi-val közösen készít az EA számára, a másik fejlesztés pedig a Sega kiadásában fog megjelenni - konkrétumok egyik esetben sem ismertek még.