Miért okos választás az okostévé?

Az évek során elképesztő fejlődést figyelhettünk meg a televíziós technológia és az okostévék terén. Nehéz megmondani, hogy melyik alakult először, valószínűsíthető, hogy a kettő egyidejűleg fejlődött. Az új generációk eltérő igényei és követelményei a televízióval és az általuk meghatározott technológiával kapcsolatban az okostévék és streaming alkalmazások megjelenését eredményezték, így ma a fogyasztók már online is követhetik a műsort. Maguk a televíziós csatornák is kifejlesztettek olyan alkalmazásokat, amelyekkel élő műsorokat, visszajátszást, mérkőzéseket, szórakoztató műsorokat, híreket, filmeket vagy sorozatokat nézhetsz. Ezek a tévék meglehetősen drágán léptek a piacra, főleg a csúcskategóriás, nagyobb kijelzős modellek, de ma már egyre megfizethetőbb a technológia.

Nézzünk néhány példát, hogy miben változtathatja meg az okostévé a televíziós élményed!


[+]

A képminőség

Az okostévék nem olyan rég jelentek meg a fogyasztói piacon, ami azt jelenti, hogy a gyártásukhoz használt technológia is a legújabb. Az első ilyen tévékészüléket 2015-ben mutatták be csúcskategóriás készülékként. Legyen szó LED, OLED, QLED, HDR, Full HD, 4K vagy akár 8K tévékről, biztos lehetsz benne, hogy a képminőség és a felhasználói élmény meghaladja majd a korábbi tévékét.

Nézz bármit, bármikor!

Bár a klasszikus tévékészüléken is kiválaszthattad, hogy milyen adót nézel, az okostévé ennél többet tud: lehetővé teszi, hogy különböző alkalmazásokon keresztül nézhesd kedvenc sorozataidat, filmjeidet, videóidat, műsoraidat – bármikor.

Sokféleség

Az ilyen típusú televíziók másik előnye a modellek sokfélesége. A legtöbb gyártó különféle méretű készülékekkel jelentkezik. Mielőtt kiválasztod a televíziód márkáját, teszteld azt a platformot, amelyet az adott cég alkalmaz. Akár az Android TV-ről, a Tizen Smart Hubról vagy a Chromecastról beszélünk, mindenképp ismerd meg őket, mielőtt választasz, így biztosan olyan készülék kerül majd otthonodba, amely leginkább megfelel elvárásaidnak.

Méret

A méret kiválasztásánál vedd figyelembe a tévéállvány és a kanapé vagy fotel közötti távolságot. A túl nagy tévékészüléktől fájhat a szemed, ráadásul így nem is tudod kihasználni az előnyeit. A túl kicsi tévén pedig nem tudod minden részletében kiélvezni az adást.

Végül, de nem utolsósorban: az ár

Az okostévé kifejezést meghallva a magas ár jut eszedbe? Igaz, hogy amikor kikerültek a piacra ezek a készülékek, akkor még meglehetősen drágák voltak, de ez mára nem jelent problémát. Az okostévék ára jelentősen csökkent, így manapság már a legismertebb márka is kínál pénztárcabarát modellt.

Tekintsd meg az emag.hu-n található okostévék széles kínálatát és dönts okosan, hisz egy smart tévé hosszútávú befektetés, különösen most, hogy a tévék online nézésének lehetőségei bővülnek és diverzifikálódnak a különböző alkalmazások megjelenésével!