2018. december 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Xbox360 rovat

Microsoft: újabb sikeres negyedév

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GAMEPOD.hu

A Nintendo után a konzolgyártók közül másodikként a Microsoft is közzétette aktuális üzleti jelentését, amelyből kiderül, hogy a redmondiak újabb lépéssel kerültek közelebb céljukhoz, mely szerint az egész üzleti évet a pozitív zónában viszik végig.

A Microsoft a Nintendo-hoz képest máshogy számolja az üzleti évet, így a teljes esztendőre vonatkozóan egyelőre még nem tudunk összehasonlítást végezni, hiszen a redmondiak még csak a harmadik negyedévet zárták március harmincegyedikén. Sebaj, az információk természetesen önmagukban is hasznosak: ebben az időszakban a játékdivízió 89 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, amely komoly javulás az egy évvel ezelőtti, bő 300 milliós veszteséghez képest. Ennek megfelelően a bevételek is növekedtek: az 1,58 milliárd dolláros számadat 68 százalékos javulást jelent.

Nézzük az Xbox 360-at illető számadatokat. A jelentés szerint a konzol eladásai világszerte jelenleg 19 millió felett járnak, a tegnapi adatok alapján tehát a Wii-vel szemben nagyjából ötmillió a lemaradása a Microsoft konzoljának. Január eleje és március vége között egyébként 1,3 millió masina lett leszállítva, amely jól mutatja a megnőtt keresletett, hiszen egy éve ez az adat csupán félmillió volt.

Az újabb nyereséges időszaknak köszönhetően a redmondi cégóriás még közelebb került a maga elé kitűzött célhoz, hogy az egész 2007-es üzleti évben profitot termeljenek - már csak egy negyedévet kell sikeresen teljesíteniük ehhez. A Microsoft egyébként minden részleget figyelembe véve összesen 4 milliárd dolláros nyereséggel zárta a negyedévet.

A platformholderek közül már csak a Sony tartozik az aktuális jelentésével: május közepén tudjuk majd meg, hogy hol is tart jelenleg a PlayStation 3.

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.