Microsoft: Az XBOX360-ra jelenik meg a legtöbb exkluzív játék

Az összes játék, amit a Microsoft bemutatott a San Francisco-ban megrendezett  X10-en, kizárólag csak XBOX360-ra fog megjelenni. Aaron Greenberg büszkén újságolta el egy CVG-nek adott interjújában, hogy jelenleg a Microsoft konzolja büszkélkedhet a legtöbb exkluzív címmel. A Halo: Reach-től az Alan Wake-ig, a Splinter Cell: Conviction-tól a Perfect Dark: XBLA-ig az üzenet tiszta: "Ez a szórakoztatás a miénk, és egyedül a miénk."

Az interjú során derült fény arra is, amit már régóta sejthettünk, hogy azért nem adják ki PC-re az Alan Wake-et - sem a többi hasonlóan nagy címet -, mert kizárólag csak XBOX360-exkluzívnak akarják őket. (Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem lehetett ezt már korábban bevallani, ahelyett hogy mindenféle HDTV-re, meg nappaliban lévő kényelmes fotelra hivatkoznak?). És ez sajnos egyértelművé teszi azt is, hogy akármilyen petíciót is indítanak ezeknek a címeknek a PC-n való kiadása érdekében, a Microsoft már meghozta a döntését, és ezen nem fognak változtatni. Ők mindent XBOX360-on akarnak kiadni.

Aaron Greenberg azt is elmondta, hogy bár a PS3 is sok hasonlóan nagy címet tudhat magáénak (Pl. God of War III), a vásárlók azt a nézetet vallják, hogy olyan konzolt kell majd venniük, amelyre a legtöbb exkluzív cím fog megjelenni a jövőben. Márpedig a Microsoft pont ezt akarja elérni az XBOX360-al.

Azóta történt