Microsoft: a Win Phone 7 a mi mobil konzolunk

Nemrégiben került bemutatásra a régóta esedékes új Windows mobil operációs rendszer a Windows Phone 7. Ebben a rendszerben számos újdonság kapott helyet, ezek közül számunkra a játékokra kihegyezett szolgáltatások a fontosak. De az információk szerint maga a Microsoft is fontosnak érzi ezen részét a rendszernek. Ugyanis nem tervezik egy kézikonzol kiadását, jelenleg a ezt a platformot tekintik a saját mobil eszközüknek.

A novemberi indulás óta 1.5 millió Win Phone 7 rendszerű telefon talált gazdára, és 5500 letölthető alkalmazás van a saját piacterükön, ebből 60 az ami az Xbox Live lehetőségekkel rendelkezik. Tény, hogy ezen adatok eltörpülnek az iPhone App Store, de akár az Android Market kínálata mellett is, de a Microsoft bízik benne, hogy egyre több fejlesztő választja majd ezt a platformot is, mint például az Epic.

Tehát a Microsoft a jövőben komolyan támogatni kívánja mobil platformját, és ez remélhetőleg azt jelenti, hogy egyre jobb játékokkal látják majd el a felhasználókat. A nemrégiben lezajló CES-en egyébkén Fable és Pro Evolution Soccer játékokat is mutattak.