Metro: Last Light - VGA Benchmark

Bizonyára már mindenki izgatottan várja a futár érkezését, aki előrendelte a Metro: Last Light című játékot. Az előzetes képek és videók, valamint a készítők által ismertetett gépigénylista alapján a játékosok egy kiemelkedő grafikával rendelkező alkotást fognak kapni, aminek teljes pompáját csak egy erősebb videokártya lesz majd képes zökkenőmentesen megjeleníteni. De hogy pontosan mire is számítsunk, azt a Guru3D oldal tesztje nagyjából körvonalazza számunkra.

A srácok nem kevesebb, mint 18 különféle videokártyával tesztelték le a Metro: Last Light című játékot. AMD oldalon a HD 6950-től egészen a HD 7990-ig, míg nVidiánál GTX 560 Ti és GTX Titan között szerepeltek a résztvevők. A játék rendelkezik beépített benchmark lehetőséggel, a Guru3D stábja ennek segítségével mérte le a program által nyújtott teljesítményt a különféle kártyákon.

A tesztek kimutatták, hogy aki magas részletesség mellett szeretné játszani a Metro: Last Light című FPS játékot 1920x1200 képpont felbontásban, annak legalább egy AMD Radeon HD 7870-re, vagy egy nVidia GeForce GTX 650-re lesz szüksége, de még ezek a kártyák is csak 30 FPS körüli sebességre lesznek képesek Very High Quality beállítás mellett.

Jó hír viszont, hogy a készítők időközben kiadtak egy patch-et, melyben többek között az AMD HD 7xxx kártyákon jelentkező árnyékproblémákat javították ki. A Steam automatikusan telepíti a frissítést, így mi már nem fogunk találkozni ezekkel a bugokkal. Külföldi fórumokon, ahol már lehetőségük volt kipróbálni a patch-elt játékot, a felhasználók komoly sebességnövekedésről is beszámolnak, így a fentebb bemutatott értékek AMD kártyák esetén eltérhetnek a gépeinken.

Azóta történt

Előzmények