Megszűnt a fizetési lehetőség a Skyrim modoknál

Néhány nappal ezelőtt érdekes bejelentést tett a Valve, ugyanis bemutatták a Skyrim Workshop új funkcióját, miszerint az eddig ingyenes modokért pénzt is kérhetnek az azokat elkészítő személyek. A Workshop oldalán még most is látható, hogy a tartalomkészítők a bevételből 25%-ot kapnak, aminek nagy felháborodás lett a vége mind a játékosok, mind a modderek részről, sokan azt hitték ugyanis, hogy a Valve 75%-ot rak zsebre. A valóság az, hogy akárcsak a játékok után, ebben az esetben is 30% a cég jutaléka a Steam platformon való megjelenésért, a maradék 70%-ról az eredeti játékot kiadó vállalat dönt. A Skyrim esetében a Bethesda 25%-ot engedne át a moddereknek.

Két napja Gabe Nevell, a Valve vezérigazgatója egy gyors kérdezz-feleleket tartott a Redditen, ennek eredményeként nem sokkal ezelőtt elismerték, hogy rossz döntést hoztak, nem egy több éve kialakult modderközösségbe kellett volna belepiszkálniuk és megszüntették a fizetési lehetőséget a Skyrim modoknál. Akik már korábban vásároltak volna valamit, visszakapják a pénzüket.

Azóta történt

Előzmények

  • Akár Oculus Rifttel is játszható a GTA V

    Sajnálatos módon hivatalosan nem támogatja a játék a VR headsetet, de egy program segítségével ki lehet próbálni a virtuális élményt.

  • Cities: Skylines teszt

    Az EA nyitva hagyta a kaput, a Cities: Skylines pedig mindazt tudja, amit a SimCity-nek kellett volna tudnia manapság. Ettől még nem lesz tökéletes, de hazai pályán sóz oda a nagy klasszikusnak.