Megjelent az Assetto Corsa végleges kiadása

Közel egy éves Steam Early Access időszak után tegnap délután megjelent az Assetto Corsa végleges, 1.0-ás kiadása. A fejlesztők a hivatalos közleményükben köszönetet mondtak mindenkinek az eddig támogatásért, hiszen az Assetto Corsa már az Early Access idõszak alatt is óriási sikereket ért el. A szimulátor rendszeresen jelen volt a Steam Top 100-as eladási és népszerűségi listáján és egészen a The Crew megjelenéséig a legtöbbet játszott autóversenyzős program volt a Steam rendszerében, ami igen nagy szó egy vérbeli szimulátortól és egy kis olasz független fejlesztő csapattól.

Az Assetto Corsa végleges verziója több mint 40, grafikailag és fizikailag is igen aprólékosan lemodellezett autót tartalmaz a legkülönbözőbb kategóriákból (GT, formula, supercar, historic, track day, street), illetve közel 15 darab híres versenypályát, melyek a laser-scan technológiának köszönhetően az utolsó centiméterig megegyeznek a valósággal. Akik pedig ismerik már a Kunos-Simulazioni korábbi munkáit a netKar Pro-t és a Ferrari Virtual Academy-t, azok biztosak lehetnek benne, hogy a vezetési élményre és a szimuláció hitelességére sem lehet panasz.

Az Assettto Corsa fejlesztésének azonban még közel sincs vége, új pályák, autók és funkciók a jövőben is folyamatosan fognak majd érkezni a szimulátorhoz, 2015-ben 50 db hivatalosan licenszelt új autó és 5 db új pálya (köztük Barcelona és Nordschleife) fog érkezni, egy részük fizetős kiegészítő csomagban, de sok közöttük ingyenes tartalomként. A várható új autók jelenleg ismert listáját korábbi cikkünkben már megtekinthettétek.

Az Assetto Corsa ára a Steam rendszerében 45 euró, január 2-ig azonba a Steam Holiday Sale keretében mindössze 31,49 euróért vásárolható meg. Akik már rendelkeznek a szimulátorral, azok figyelmébe ajánljuk a hazai Assetto Corsa közösség Steam csoportját, illetve az ezekben a napokban induló két igen komoly online megmérettetést:

GTR-Masters - GT3 Tesztkupa
MaSzim - Seat Leon EuroCup 2014

Azóta történt

Előzmények