Megjelent a Prince of Persia: The Dagger of Time

A VR szabadulószoba itthon is elérhető a Démonblokk csapatának köszönhetően.

A Ubisoft szoftverfejlesztő cég VR szabadulószoba játékainak hivatalos magyarországi forgalmazójánál, a Démonblokkban sikeresen lezajlott a játékóriás legújabb játékának tesztelése. Mostantól mindenki számára elérhető a Ubisoft által februárban bejelentett, az egy évtizede fejlesztések nélkül hagyott Prince of Persia ikonikus világához tartozó Prince of Persia: The Dagger of Time. Nem véletlen kapott VR-formátumot, a fejlesztők szándéka az volt, hogy szó szerint a játékosok váljanak az idő uraivá.

A piacon elérhető két Ubisoft-játék, az Assassin’s Creed világában játszódó Beyond Medusa’s Gate és Escape the Lost Pyramid népszerűségét látva nem meglepő, hogy a fejlesztők egy új, nagy volumenű projektbe fogtak. A partnereiknek adott tájékoztatásban kifejtették, hogy azért a PoP-ra esett a választásuk, mert világszerte mind a játékosok, mind a már több mint háromszáz disztribútor visszajelzései alapján erre vágyott leginkább a gamerközösség. Ez, és a PoP egyedi atmoszférája, kuriózum élménye együttesen sarkallta erre a döntésre a Ubisoftot.

A játék amellett, hogy egy – vagy inkább tizenegy – hatalmas lapáttal tesz a már tízéves grafika látványvilágára, valóra váltja az emberek dédelgetett álmát: a kezükbe adja az idő feletti uralmat. A Prince of Persia: The Dagger of Time-ban résztvevő csapatoknak lehetőségük lesz az időt manipulálni: lassítani, megállítani vagy akár vissza is fordítani – attól függően, hogy az új nagyszabású kaland mit igényel.

„Magyarország első Ubisoft VR szabadulószoba forgalmazójaként nagy megtiszteltetés, hogy beválasztottak minket az új játékot tesztelő partnerek szűk körébe” – kommentálta a fejleményeket Lincz Béla, a Démonblokk VR szabadulószoba alapítója.

„A sikeres béta tesztforduló lezárultával a Ubisoft a játékot augusztus közepétől a nagyközönség előtt is elérhetővé tette. Budapesten nálunk, a Démonblokkban van lehetősége a kalandor gamereknek tesztelni kipróbálni a Dagger of Time szabadulós pályát. Bár a játékot csak csapatban lehet játszani, az eddigi játékokkal ellentétben nem csak két vagy négy fővel, hiszen akár a három fős csapatfelállást is tudja majd kezelni a rendszer.”