Mégis készül a Diablo 2 felújítása?

Egy francia oldal megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az Activision nem mondott le a klasszikus 2. epizód új kiadásáról.

A Blizzard Entertainment neve az elmúlt több mint 26 évben összeforrt többek között a WarCraft, a StarCraft, valamint a Diablo című játék szériákkal, amelyek számos folytatást megéltek az elmúlt közel 3 évtizedben. A Diablo sorozat 2. része 2000. június 29-én jelent meg Észak-Amerikában, így néhány hét múlva már 20 éves lesz a klasszikus 2. felvonás. Tökéletes ajándék lenne egy felújított kiadás belőle, azonban a fejlesztők kategorikusan tagadták az elmúlt hónapokban többször is, hogy új verzió érkezne a programból. Lehetséges azonban, hogy a háttérben valami mégis történik, ugyanis az Actugaming francia oldal megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy valójában már készül az új kiadás, amely elvileg Diablo 2 Resurrected címmel érkezhet.

A forrás szerint az Activision erőlteti az újabb verziót, amelyet egy külsős csapat, a Vicarius Visions csinál, jól is haladnak vele, de arról nincs szó, hogy mikor lehet a premier, vagy akár csak a bejelentés. Utóbbira nagy az esély, hogy a Summer Game Fest alatt történik meg, de ne lepődjünk meg.

Azóta történt

Előzmények