Megint PlayIT, megint Veletech

A Veletech idén ősszel a PlayIT része, ahogyan ez már az elmúlt két alkalommal is így volt. Viszont rengeteg dolog változik az eddigiekhez képest, ezek zömmel jelentős előrelépések, a lényeg azonban marad: ez a rendezvény hazánk legnagyobb technológiai összejövetele, ahol az IT, a mobil és a gaming iparág szinte minden szereplője képviselteti magát. Mivel továbbra is a Prohardver-Mobilarena kettős szervezi a rendezvény telekommunikációs és hardveres vonalát, ezért elsősorban arra hívnánk fel a figyelmet, hogy mire számíthatnak a látogatók ezen a területen.

Balra szilikont hevítettek, jobbra a moddolt készülékházakat lehetett megtekinteni
[+]

Az F csarnok hivatalos neve Samsung-Veletech csarnok, de ami ennél is fontosabb, hogy a Hungexpo területére költözik a teljes rendezvény, amivel természetesen együtt jár az is, hogy hirtelen jóval nagyobb területen tudjuk elhelyezni azt a kéttucat kiállítót, akik szeretnék megmutatni a nagyérdeműnek, hogy mivel készülnek a karácsonyi hajtásra. Felsorolni kissé vontatott lenne mindenkit (de azért van lista, rögtön kettő), minden szónál többet mond ugyanis egy térkép, ami amúgy még nem végleges, a Nissan még nincs rajta, mert velük az utolsó pillanatban tudtunk megállapodni. Elektromos autókat hoznak.

Kattintásra megnő a kép és meg lehet találni a kiállítókat
Kattintásra megnő a kép és meg lehet találni a kiállítókat [+]

Természetesen nem csak ez az egy csarnok üzemel majd a Hungexpo területén, a PlayIT további két, hatalmas pavilont tölt majd meg, ahol elsősorban a játékosoké a főszerep, de lesz gokart pálya, lasertag és egy csomó egyéb extra, a szokásos nagyszínpadi programok pedig várhatóan megint sokakat vonzanak. A Samsung-Veletech Csarnokban is több színpadon zajlik majd a program, a Telekom előadásai inkább a szülők generációjának szólnak, a Veletech színpadon pedig szakmai előadásokkal készülünk. A végleges program még nem állt össze, de amint kész, rögtön publikáljuk.

Szinte az összes kisebb-nagyobb kiállító készül valamivel, rengeteg akcióra lehet számítani (ami a karácsonyi szezon kezdetekor időszerű is), de lesz sokféle nyereményjáték és érdekes program is. A telefonos nagyérdemű számára kedvcsinálóként néhány példát kiragadnánk a látnivalók közül: kint lesz mindkét új Nexus (az LG és a Huawei standján), a két előlapi kamerával rendelkező LG V10, a Huawei és Honor teljes kínálata, a Sony 4K kijelzős Z5 Premium készüléke, a Xiaomi újdonságai a Samsung is kihozza a csúcskészülékeit és a GearVR-t, megérkeznek a Windows 10-es Lumia zászlóshajók, lesz ugyebár elektromos autó a Nissantól, tuningshow folyékony nitrogénnel, programozósuli (Kódgarázs), nyelvtanulás okostelefonnal (Xeropan), rengeteg tartozék, audiotermékek, és persze az elmaradhatatlan Veletech Modding Kiállítás is helyet kap.

Szombatra és vasárnapra is 2500 forint a belépőjegy ára, a kétnapos bérlet 4500 forintba kerül, az árak tehát a korábbiakhoz képest nem változtak. Van viszont szó szerint egy kiskapu: a Mobilarena és a Prohardver leggyorsabban regisztráló olvasói ingyen is bemehetnek; vasárnapra 200 darab jegyre lehet rástartolni. A speciális Veletech-jegy igénylésének feltétele, hogy az igénylő regisztrált tag legyen a fórumunkban, meg kell adnia teljes nevét és máris felkerül a listára, ami azt teszi lehetővé, hogy a főbejáratnál levő Veletech kapun vasárnap 10 órától beléphessen pusztán egy személyét igazoló okmány bemutatásával. Egy regisztrációhoz egy jegy járhat, ha betelik a 200 hely, akkor várólistára kerülnek az igénylők arra az esetre, ha valaki lemondja a részvételt; ilyenkor automatikusan a sorban következő olvasóé a jegy. Éppen ezért kérünk mindenkit, hogy aki mégsem tud jönni, noha jutott neki a spéci Veletech jegyből, az időben jelezze távolmaradását, hogy mások élhessenek a lehetőséggel. Most már csak az a kérdés, hogy hol lehet jelezni az igényeket: nos, itt.

A PlayIT-Veletech november 28-án, reggel 9-kor nyílik a Collector's jegyet vásárlók számára, 10-től viszont mindenkit várunk a helyszínen. A Hungexpo megközelíthető autóval, illetve némi sétával az M2-es metró Pillangó utcai megállójából, a 37-es villamos Kőbánya felső vasútállomás nevű megállójából, illetve a 100-as busszal, amely az Örs vezér teréről indul. A látogatóknak érdemes lehet letölteni a rendezvény alkalmazását is mobilra, ami Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra is elérhető.

Azóta történt