Megérkezett a nagy frissítés a Quake Live-hoz

A nem rég megjelent Quake Live tökéletesítésén, csiszolásán jelenleg is munkálkodnak az id-s fejlesztők, ezt bizonyítja a most megjelent nagy frissítés, amely  számos meglévő hibát orvosol és újdonságokat is hozott magával. Az eredeti hírt angolul, hogy mit is tartalmaz a patch itt olvashatjátok.

Skill Matching

A Skill Matching jelentős változtatásokon esett át. A meglévő modellt első sorban a Duel játéktípust szem előtt tartva alakították át, de az ígéretek szerint  sor kerül a többi játékmódra is. A változás eredményeképpen ezen túl hitelesebben találhatunk felkészültségünknek megfelelő ellenfeleket. A jövőben a skill  alapú enemy választás sokkal inkább a lejátszott 1v1 meccsek eredményeire épül, mint az eddigi Crash féle osztályozó meccsre. Az id igyekszik szorosan  követni a rendszer működését, és szükség esetén tovább finomítja azt.

Duel Detective

A fentiekkel összefüggésben életre hívták a Duel Detective lehetőséget, amely jelentősen megkönnyíti az ellenfélkeresést számunkra. Amint kiválasztottuk az "Online Games" részt, a jobb felső részen feltűnik (piros háttérrel) a Duel Detective. A rendszer lehetővé teszi megjelölésünket egy  duelre, ezután a hely, skill és egyéb tényezők alapján figyelmeztet bennünket, ha a feltételeknek megfelelő szerveren egy meccs befejeződik.

Match Summary and Detail Views

Ehhez nincs mit hozzáfűzni azok után, hogy a részletes statisztika borzasztóan működött mostanáig. A mostani frissítés lehetővé teszi például, hogy a meccsről kilépők játékának jellemzőit megtekintsük.

Other Web Changes, Better In-game Voting Notification

A webes újítások, javítások sem maradhatnak ki a sorból. Mostantól a quakelive.com oldalról egy link mutat a "Profiles" részhez, ahol statisztikánkat bejelentkezés nélkül megnézetjük.  A szavazásokkal kapcsolatos szövegek most már egyértelműbben fognak látszódni, ha kell ESC-t nyomva teljes képernyőn is.

A QL update a pályákat sem hagyta érintetlenül. Az Almost Lost (QZTOURNEY6), Furious Heights (QZTOURNEY7), House of Decay (QZTOURNEY9), Troubled Waters (QZCTF2) és a Space CTF (QZCTF4) estek át hibajavításokon és némi játékmenetet érintő változtatáson. A Clan Arena szervereken mostantól 200 health, 100 armor került bevezetésre és búcsúzhatunk a falling damage-től.

Ismét bővült a QL szervereknek helyet adó országok sora. Toronto, Kanada, Tokió, Japán, Madrid és Spanyolország is helyet ad a tegnapi naptól a játékosoknak, de már be van ütemezve szerverek indítása Lengyelországban, Svédországban és Kínában is.

A lista forrása: CyberGen

Azóta történt