Még messze lehet az egér és billentyűzet támogatás az Xbox One-on

A Microsoft még a 2015-ös esztendő nyarán jelentette be, hogy az Xbox One konzol teljes egér és billentyűzet támogatást kap, de azt nem mondták meg, hogy mikor. Persze akkor nem számítottunk rá, hogy még egy évvel és pár hónappal később sem lesz az egészből semmi, ami miatt jogosan idegeskednek azok a felhasználók, akik főleg ezért a funkcióért vásároltak Xbox One-t.

A jó hír, hogy a Microsoft nem tett le a szándékáról, így biztosan lesz egér és billentyűzet támogatás a konzolon. Ezt a vállalat szóvivője konkrétan megerősítette a PCGames N számára, de ennél konkrétabban nem nyilatkoznak, még.

Utóbbi kifejezetten kellemetlen, mivel egy funkciót ennyivel az aktiválása előtt nem érdemes bejelenteni, hiszen a felhasználók csak várják, és az ezzel kapcsolatos frusztráció is növekszik. Elképzelhető, hogy a Microsoft a továbbfejlesztett Xbox konzollal együtt szeretné ténylegesen elérhetővé tenni a szóban forgó képességet, ami a marketing tekintetében kifejezetten hasznos húzás lenne, hiszen számos PC-s játékost tudnának átcsábítani, ha a megszokott játékvezérlési formájukról nem kellene lemondaniuk. Ebben az esetben viszont nem kellett volna az előző év nyarán bejelenteni a funkciót, elég lett volna csak az idei E3-on megemlíteni.

A híresztelések szerint egyébként azért tart ilyen sokáig egér és billentyűzet támogatásának megvalósítása a konzolon, mert komoly minőségben szeretné azt prezentálni a cég. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis ez távolról sem egyszerű feladat. Nem pont a meghajtók megírása a probléma, hanem a fejlesztők meggyőzése a támogatásról. Ez például a Sony-nak nem sikerült a PlayStation 3 kapcsán, pedig ez a konzol is támogatta az említett perifériákat, de elenyésző mennyiségű játék használta ki ezt a képességet. Nem is nagyon reklámozta a lehetőséget a japán vállalat, így az egész csak egy esetenként hasznos extrává vált. A Microsoft átfogóbb támogatást szeretne biztosítani, ami nyilván sokkal nehezebbé teszi a bevezetést.